File bijele ribe s povrćem u sojinom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s povrćem u sojinom umaku. – bijela riba (čvrste, u filetima), luk, češnjak, đumbir, bijeli grah (iz konzerve), mladi luk, sojin umak, smeđi šećer, ljuta papričica, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Filete ribe narežemo na jednake komade i osušimo ih na kuhinjskom papiru, limunov sok iscijedimo, mladi luk narežemo na trakice, a luk, ljute papričice, češnjak i đumbir nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade ribe i pečemo ih 2-3 minute sa svake strane. ; Zatim pečenu ribu izvadimo na toplo, a na masnoću od pečenja dodamo luk, češnjak, đumbir i ocijeđeni grah, posolimo, promiješamo te pržimo jednu minutu. ; Potom dodamo trakice mladog luka, ulijemo sojin umak i cca. 50 ml vode, posipamo smeđim šećerom, promiješamo i pričekamo da se šećer rastopi. ; Nakon 2-3 minute tavu maknemo s vatre, povrće rasporedimo na tanjure, preko njega stavimo po dva komada ribe, posipamo ih sjeckanim ljutim papričicama, pokapamo limunovim sokom i poslužimo.
; – Sojin umak dobiva se fermentiranjem soje, zdrav je i ukusan začin te odlično paše uz mesna i riblja jela, kao što je slučaj u ovom receptu s ribom, mladim lukom i grahom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">File bijele ribe s povrćem u sojinom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s povrćem u sojinom umaku. – bijela riba (čvrste, u filetima), luk, češnjak, đumbir, bijeli grah (iz konzerve), mladi luk, sojin umak, smeđi šećer, ljuta papričica, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Filete ribe narežemo na jednake komade i osušimo ih na kuhinjskom papiru, limunov sok iscijedimo, mladi luk narežemo na trakice, a luk, ljute papričice, češnjak i đumbir nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade ribe i pečemo ih 2-3 minute sa svake strane. ; Zatim pečenu ribu izvadimo na toplo, a na masnoću od pečenja dodamo luk, češnjak, đumbir i ocijeđeni grah, posolimo, promiješamo te pržimo jednu minutu. ; Potom dodamo trakice mladog luka, ulijemo sojin umak i cca. 50 ml vode, posipamo smeđim šećerom, promiješamo i pričekamo da se šećer rastopi. ; Nakon 2-3 minute tavu maknemo s vatre, povrće rasporedimo na tanjure, preko njega stavimo po dva komada ribe, posipamo ih sjeckanim ljutim papričicama, pokapamo limunovim sokom i poslužimo.
; -</div>
File bijele ribe s povrćem u sojinom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s povrćem u sojinom umaku.
Sojin umak dobiva se fermentiranjem soje, zdrav je i ukusan začin te odlično paše uz mesna i riblja jela, kao što je slučaj u ovom receptu s ribom, mladim lukom i grahom.
File bijele ribe s povrćem u sojinom umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti filete bijele ribe s povrćem u sojinom umaku. - bijela riba (čvrste, u filetima), luk, češnjak, đumbir, bijeli grah (iz konzerve), mladi luk, sojin umak, smeđi šećer, ljuta papričica, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Filete ribe narežemo na jednake komade i osušimo ih na kuhinjskom papiru, limunov sok iscijedimo, mladi luk narežemo na trakice, a luk, ljute papričice, češnjak i đumbir nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade ribe i pečemo ih 2-3 minute sa svake strane. ; Zatim pečenu ribu izvadimo na toplo, a na masnoću od pečenja dodamo luk, češnjak, đumbir i ocijeđeni grah, posolimo, promiješamo te pržimo jednu minutu. ; Potom dodamo trakice mladog luka, ulijemo sojin umak i cca. 50 ml vode, posipamo smeđim šećerom, promiješamo i pričekamo da se šećer rastopi. ; Nakon 2-3 minute tavu maknemo s vatre, povrće rasporedimo na tanjure, preko njega stavimo po dva komada ribe, posipamo ih sjeckanim ljutim papričicama, pokapamo limunovim sokom i poslužimo.
; -
Filete ribe narežemo na jednake komade i osušimo ih na kuhinjskom papiru, limunov sok iscijedimo, mladi luk narežemo na trakice, a luk, ljute papričice, češnjak i đumbir nasjeckamo.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade ribe i pečemo ih 2-3 minute sa svake strane.
Zatim pečenu ribu izvadimo na toplo, a na masnoću od pečenja dodamo luk, češnjak, đumbir i ocijeđeni grah, posolimo, promiješamo te pržimo jednu minutu.
Potom dodamo trakice mladog luka, ulijemo sojin umak i cca. 50 ml vode, posipamo smeđim šećerom, promiješamo i pričekamo da se šećer rastopi.
Nakon 2-3 minute tavu maknemo s vatre, povrće rasporedimo na tanjure, preko njega stavimo po dva komada ribe, posipamo ih sjeckanim ljutim papričicama, pokapamo limunovim sokom i poslužimo.