- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Odresci tune s narančom i kaparama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske tune s narančom i kaparama. – tuna ((po prilici 160 g)), naranča, kapare, med (od bagrema), balzamična krema, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Narančama ogulimo koru, a meso naranče filetiramo. ; Odreske tune stavimo na vruću gril tavu tanko premazanu uljem, i pečemo ih 3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo med, dodamo balzamičku kremu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim odreske tune okrenemo i pečemo još toliko. ; Pečene odreske premjestimo na tanjure, začinimo ih solju i paprom, pokapamo mješavinom meda i balzamičke kreme, preko njih rasporedimo filete naranče, posipamo kaparama i poslužimo.
; – Neobična, ali izvrsna kombinacija ribe i voća, s dodatkom preljeva od meda i balzamičke kreme ispunit će vaša usta harmonijom različitih okusa. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Odresci tune s narančom i kaparama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske tune s narančom i kaparama. – tuna ((po prilici 160 g)), naranča, kapare, med (od bagrema), balzamička krema, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Narančama ogulimo koru, a meso naranče filetiramo. ; Odreske tune stavimo na vruću gril tavu tanko premazanu uljem, i pečemo ih 3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo med, dodamo balzamičku kremu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim odreske tune okrenemo i pečemo još toliko. ; Pečene odreske premjestimo na tanjure, začinimo ih solju i paprom, pokapamo mješavinom meda i balzamičke kreme, preko njih rasporedimo filete naranče, posipamo kaparama i poslužimo.
; -</div>
Odresci tune s narančom i kaparama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske tune s narančom i kaparama.
Neobična, ali izvrsna kombinacija ribe i voća, s dodatkom preljeva od meda i balzamičke kreme ispunit će vaša usta harmonijom različitih okusa. U slast!
Odresci tune s narančom i kaparama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti odreske tune s narančom i kaparama. - tuna ((po prilici 160 g)), naranča, kapare, med (od bagrema), balzamička krema, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Narančama ogulimo koru, a meso naranče filetiramo. ; Odreske tune stavimo na vruću gril tavu tanko premazanu uljem, i pečemo ih 3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo med, dodamo balzamičku kremu i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Zatim odreske tune okrenemo i pečemo još toliko. ; Pečene odreske premjestimo na tanjure, začinimo ih solju i paprom, pokapamo mješavinom meda i balzamičke kreme, preko njih rasporedimo filete naranče, posipamo kaparama i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Narančama ogulimo koru, a meso naranče filetiramo.
- Odreske tune stavimo na vruću gril tavu tanko premazanu uljem, i pečemo ih 3 minute.
- Za to vrijeme u zdjelu stavimo med, dodamo balzamičku kremu i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Zatim odreske tune okrenemo i pečemo još toliko.
- Pečene odreske premjestimo na tanjure, začinimo ih solju i paprom, pokapamo mješavinom meda i balzamičke kreme, preko njih rasporedimo filete naranče, posipamo kaparama i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|