- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Ramstek s lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek s lukom.
Pečeni ramstek je divan komad mesa, kojeg možete jesti čak i bez priloga. No prženi aromatični luk svakako neće upropastiti njegov okus, pa ga bez suzdržavanja preporučamo i najvećim ljubiteljima mesa. Ako svemu dodate i pokoji pečeni krumpir te čašu crnog vina, očekuje vas jednostavan ali očaravajući gurmanki doživljaj.
Ramstek s lukom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ramstek s lukom. - govedina (ramstek (bez kosti)), luk, slatka mljevena paprika, ulje, maslinovo ulje, sol i papar, Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta. ; Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno). ; Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste. ; U zasebnoj tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo luk narezan na kolute, dok ne omekša. ; Pred kraj prženja, luk posipamo mljevenom crvenom paprikom. ; Odreske ramsteka položimo na tanjure, prekrijemo prženim lukom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- govedina, 4 odreska ramstek (bez kosti)
- luk, 6 glavica
- slatka mljevena paprika, 1 žličica
- ulje
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Metalnu tavu, s debelim dnom, grijemo na jakoj vatri pet minuta.
- Odreske začinimo solju i paprom, tanko premažemo uljem i stavimo peći, na vruću tavu, sa svake strane po tri minute (za srednje pečeno).
- Zatim odreske premjestimo u zdjelu, poklopimo tanjurom i stavimo na toplo da se opuste.
- U zasebnoj tavi, na vrućem maslinovom ulju, pržimo luk narezan na kolute, dok ne omekša.
- Pred kraj prženja, luk posipamo mljevenom crvenom paprikom.
- Odreske ramsteka položimo na tanjure, prekrijemo prženim lukom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |