FANTASTIČAN MEČ ŠAKE SA SREDNJAKA / Mavrović razbio Gruzijca u svih šest rundi. Izbombardirao ga je udarcima, ali nije ga uspio srušiti

Image

Mavrović je u borbi od šest rundi u svih šest bio potpuno dominantan

10.9.2021.
18:55
VOYO logo

Legendarni hrvatski boksač Željko Mavrović nakon pune 23 godine odlučio je opet stati u profesionalni ring i to protiv 26 godina mlađeg Gruzijca Ramazija Gogičašvilija. Mavrović je u borbi od šest rundi u svih šest bio potpuno dominantan i devastirao je Gruzijca kombinacijama, ali ga nije uspio srušiti i samim time, kako je riječ i egzibicijskoj borbi, na kraju nije bilo pobjednika. No, svakako valja naglasiti da je Mavrović bio fantastičan i ostao je dojam da je mogao odboksati još toliko.

Image
VRATIO SE ŽELJKO MAVROVIĆ /

Šaka sa Srednjaka ponovo udara, pogledajte kako je lagano otplesao meč protiv upola mlađeg borca

Image
VRATIO SE ŽELJKO MAVROVIĆ /

Šaka sa Srednjaka ponovo udara, pogledajte kako je lagano otplesao meč protiv upola mlađeg borca

----------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek meča Mavrović vs. Gogičašvili

Šesta runda: Mavrović kao da je u prvoj rundi, lijepo se kretao, nije dao Gruzijcu da se makne. Ponovo ga je bombardirao udarcima, ali Gruzijac je sve preživio. Ispucao je Mavrović i jednu žestoku kombinaciju od četiri udarca, i gotovo svi su prošli, ali nije pao, čak je pokušao i uzvratiti iz kontre. Čak je u finišu runde Gruzijac krenuo po lucky punch, ali samo je bacao udarce u prazno.

Peta runda: Mavrović je puno žešće krenuo u ovu rundu. Odmah je počeo kratiti distancu i servirati kombinacije po glavi Gruzijca, ali u tim udarcima još uvijek nije bilo dovoljno snage za nokaut. Primao je direkte umorni Gruzijac, tu i tamo koji aperkat pa čak i kroše koji ga je dobro udrmao, a sve je češće hvatao Mavrovića u klinč. No, preživio je i ovu rundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta runda: Gruzijac je izgledao kao da je na izdisaju, ali nije odustajao od svog plana, čekao je Mavrovića da krene i onda pokušavao uzvratiti iz kontre. No, nije mu baš prolazilo. Mavrović je pokušavao cijelo vrijeme s kombinacijama direkta i aperkata, većina ih je čak i prošla, ali očito u njima nije bilo snaga da napravi više štete Gruzijcu. Moramo naglasiti kako je Mavrović sjajno eskivirao gotovo sve opasne udarce Gruzijca, a tek je u finišu runde Željko malo pojačao tempo i navalio na protivnika.

Treća runda: Mavrović i dalje kao da štedi Gruzijca, pikao ga je direktima i traži pravi trenutak za plasiranje udaraca. Prošlo je nekoliko lijepih serija udaraca, a Gruzijac je sve teže disao. Sredinom runde Mavrović je malo pojačao tempo i počeli su sijevati udarci, dok je Gruzijac uglavnom sve što je bacio i promašio. Gruzijac je preživio rundu, a u jednom je trenutku čak pozivao Mavrovića da ga žešće napadne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda: Gruzijac je krenuo nešto agresivnije, ali Mavrović je najpoznatiji bio upravo po sjajnom defenzivnom boksu, a to mu je i danas ostalo. Puštao je Gruzijca da baca udarce i vješto ih je eksivirao, a ujedno je uspio i dobro zadihati protivnika. Mavrović se dobro kretao i uspio je ponovo uputiti nekoliko opasnih udaraca u glavu protivnika, posebice jedan lijepi aperkat. Čak se činilo da se Mavrović malo poigrava s protivnikom.

Prva runda: Mavrović je bio nešto dominantniji, iako obojica boksaju oprezno. Željku je prošlo nekoliko dobrih kombinacija, ali nije ugrozio Gruzijca. Mavrović je izgledao bolje, brže i fizički je u boljem stanju, iako je 26 godina stariji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-----------------

19:33 - Mavrović je ušao uz Simply the best pjesmu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:32 - Prvi u ring ulazi Gruzijac i moramo primijetiti kako je u podosta lošoj fizičkoj formi, ima dosta kilograma previše, ovako na prvi pogled...

19:25 - Meč uskoro počinje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:00 - Čeka se početak meča, koji u izravnom prijenosu možete pratiti na RTL2 kanalu.

----------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji meč bilježi u rujnu 1998., podsjetimo, to je bila legendarna borba protiv Lennoxa Lewisa pred kojeg je naš boksač stao kao neporaženi izazivač u meču za pojas WBC prvaka u teškoj kategoriji. Mavrović je svjestan svojih odmaklih boksačkih godina, no želja za pobjedom i uzbuđenje pred meč jednaki su kao nekada, tvrdi.Također, važno je istaknuti da se osjeća odlično i da je spreman boriti se u natjecateljskom ritmu u 10 rundi.

Borba će se održati u Klagenfurtu kao predborba meču između Hrgovića i Radonjića, a Mavrovićev protivnik bit će 26-godišnji Gruzijac Ramazi Gogichashvili, koji se baš i ne može pohvaliti omjerom pobjeda i poraza: 14-35-2, 6 KO. Bit će jako zanimljivo opet vidjeti Mavrovića, njegovo boksačko znanje i vještine nakon svih godina, a susret s Gruzijcem pokazat će koliko je spreman za ring jer želje mu sigurno ne nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo