Obaveštenje: Nema basketa, dok klinci ne poprave ocene (FOTO)

Mladi košarkaši, knjige u ruke

15.3.2013.
16:06
VOYO logo

KK "Sava" iz Beograda otkazao je sve utakmice mlađih selekcija, jer su treneri obavešteni da đaci koji treniraju u ovom klubu imaju loše ocene.

U saopštenju okačenom na sali za treninge stoji da su čelnici svesni da će klub snositi konsekvence zbog odluke da otkaže mečeve kadeta i juniora, ali da je akademski status dece ispred sportskog uspeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konstatuje se takođe da će utakmice biti odigrane, samo u slučaju da ocene budu popravljene.

- Mi imamo program "Školovani sportista", koji trenutno sprovodimo sa srednjoškolskim uzrastom, a od sledeće sezone uvešćemo ga i za one koji su u petom razredu i stariji. Škola mora da bude na prvom mestu, a u našem klubu pokušavamo da upravo tim pristupom pokažemo da deca ne moraju da nam idu u Ameriku da bi se tamo paralelno školovali i bavili se sportom. Nekoliko momaka ima loše ocene, jedinice ili dvojke iz nekih predmeta. Mi smo postigli ogroman napredak u odnosu na prošlu sezonu kada se o ocenama naših igrača radi, veliki je pomak i u odnosu na prvo polugodište, ali zbog njih nekoliko odlučili smo se na ovaj potez - izjavio je predsetnik kluba Miloš Ristić za Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo