DRAMA NA VRHUNCU / Riječani imaju plan za odlučujuću utakmicu s Dinamom: 'To je najbitnije...'

Dinamo ima bod prednosti uoči velikog derbija na Rujevici u kojem vrlo vjerojatno pada odluka o naslovu prvaka

29.4.2024.
20:38
VOYO logo

Promjena na vrhu! Rijeka je porazom kod Lokomotive ispustila lidersku poziciju. Četiri kola prije kraja Dinamo je prvi put vodeća momčad HNL-a. Ne može dramatičnije - Plavi imaju bod prednosti uoči velikog derbija na Rujevici u kojem vrlo vjerojatno pada odluka o naslovu prvaka. Unatoč kiksu, Željko Sopić je jasan: Imamo sve u svojim rukama! Više donosi RTL-ova reporterka Donna Diana Prćić.

Image
MALO NAS DIJELI DO SPEKTAKLA /

Nogometna euforija u Rijeci: 'Da je Rujevica dvostruko veća, bila bi puna'

Image
MALO NAS DIJELI DO SPEKTAKLA /

Nogometna euforija u Rijeci: 'Da je Rujevica dvostruko veća, bila bi puna'

Savršeni niz nepobjedivosti je prekinut, ali u Rijeci nitko ne očajava. Zagrijavanje za veliki derbi već je krenulo. Nakon ispuštanja liderske pozicije, Riječani su liječili rane na Korzu s onima koji ih bodre cijelu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala puno svim navijačima koji nas prate svaku utakmicu, a što se tiče našeg cilja, radimo naporno i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo", rekao je za RTL Veldin Hodža, a Bruno Goda je istaknuo da vjeruje u uspjeh:

"Ovo će nam doći kao dodatna motivacija, neka pozitivna energija i nadam se da ćemo sljedeći vikend biti bolji nego ovaj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka u Kranjčevičevoj nije izgledala dobro. Lokomotiva je slavila 3:1 i tako zakuhala ne samo borbu za Europu, nego i nikad neizvjesniju borbu za naslov.

"Idemo skupiti glave, idemo u nedjelju u 7 i 30 na glavu i po tri boda protiv Dinama. Uz punu Rujevicu sve je moguće. Ako je pao Lille, past će i Dinamo!", poručio je samouvjereno trener Rijeke Željko Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je posljednji put u prvenstvu izgubila krajem veljače od Dinama, a između toga je imala sedam prvenstvenih pobjeda u nizu i čistu mrežu. Sinoćnjim kiksom prepustili su Dinamu da do nedjelje i utakmice svih utakmica živi na tronu HNL-a s bodom više.

"Ajmo to nazvati jedan loš dan, jednostavno smo primili kao tri gola u takvoj utakmici koja nam je tako puno značila, ali u nedjelju je nova prilika i idemo sve da to iskoristimo", smatra Hodža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu li se Sopićevi dečki do derbija oporaviti od šoka? Dinamo je pritisak prebacio na Rijeku. Zagrepčani su ove sezone uspješniji u međusobnim dvobojima. Dvaput su slavili na Maksimiru, a susret na Rujevici završio je remijem.

"Najbitnije je ući od početka agresivno, biti koncentiran cijelih 90 minuta, igrati svoju igru, igramo na Rujevici na svom terenu, nadam se da ćemo uspjeti odigrati dobro i pobijediti", rekao je pomoćni trener Rijeke Radomir Đalović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzavrela atmosfera očekuje se na Rujevici koja je rasprodana ekspresno - u manje u dva sata.

"Armada nas bodri konstantno, igrat ćemo i za njih znamo da će atmosfera biti fenomenalna, probat ćemo na njihovim krilima i uz njihovu podršku imati dodatni impuls i ostvariti pobjedu", poručio je Đalović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest dana ostalo je do konačnog obračuna, možda i konačnog odgovora na pitanje kome ide titula. Dvostruka kruna smiješi se i Jakiroviću i Sopiću, no samo će se jedan od njih smijati nakon derbija svih derbija.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo