NAJ, NAJ NAJ SUV NA SVIJETU: / Bentley Bentayga ima 608 KS, vozi do 301 km/h!

Image

Jedna od zvijezda predstojećeg sajma automobila u Frankfurtu svakako će biti Bentley Bentayga u čijem opisu jasno stoji - najbrži, najsnažniji, najluksuzniji i najekskluzivniji SUV na svijetu.

9.9.2015.
15:51
VOYO logo

Prije tri godine na sajmu automobila u Ženevi, Bentley je predstavio konceptualni EXP 9 F kao uvertiru u serijski SUV. Zapisali su tada komentare i prijedloge, saslušali što imaju reći stručnjaci i publika. Jasno im je bilo kako moraju pratiti svjetske trendove, što znači kako u svojoj gami moraju imati jedno SUV vozilo.

Odgovor koji će biti izložen 15. rujna u Frankfurtu i više je nego impresivan - Bentayga ispod poklopca krije novi 6,0-litreni W12 koji isporučuje čak 608 KS i 900 Nm koji je uparen sa 8-stupanjskom automatikom. Ubrzanje do stotke traje tek 4,1 sekundu, a konačna brzina iznosi 301 km/!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos impresivnim performansama, potrošnja na 100 km iznosi 12.8 litara, a emisija CO2 je 292 g/km.

Image

Kada je riječ o dizajnu, Bentayga vjerno slijedi koncept EXP 9 F, ali je usvojio novu prednju masku koja podsjeća na modele Continental GT i Flying Spur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krovu su aluminijski nosači, a Bentayga dolazi s naplacima dimenzija od 20 do 22 inča. Eksterijer neće osvojiti svakoga, no, iz Bentleyja tvrde da je težina smanjena za 236 kg, zahvaljujući upotrebi aluminija umjesto čelika.

Unutrašnjost je, kako i priliči Bentleyu, obložena najkvalitetnijim materijalima koji se mogu naći u jednom automobilu. Sve površine presvučene su kožom, a tu su i ukrasni detalji od lakiranog drveta. Sjedišta vozača i suvozača mogu se podešavati na čak 22 načina, dok se funkcije grijanja, hlađenja i masaže podrazumijevaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnje mjesto na kokpitu zauzima 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir s infotainment sustavom, a putnici na stražnjim sjedalima mogu podešavati klimu, grijanje i još štošta na dva 10.2 inčna tableta sa 4G, WiFijem i Bluetoothom.

Image

Bentayga može primiti 5 odraslih putnika, a kao opcija dostupna je i superluksuzna konfiguracija sa dva odvojena sjedišta straga, koja imaju iste finkcije kao i prednja i čiji se položaj može podešavati u 22 položaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon predstavljanja u Frankfurtu, 2.5 tona teška i pet metara dugačka Bentayga dobit će svoje prve vlasnike na proljeće 2016. godine. Cijena je još uvijek nepoznata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://net.hr/auto/vijesti/naj-naj-naj-suv-na-svijetu-bentley-bentayga-ima-608-ks-vozi-do-301-kmh-2/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo