Dođite na 'ples' zmajeva nad otokom Suskom

I ove godine na otoku Susku okupit će se svjetski priznati zmajari iz Japana, Francuske i Austrije a dolaze i ovdašnji 'letači' Darac i Žare. Festival će se održati od 22. do 29. lipnja.

6.6.2013.
11:02
VOYO logo

Temeljna ideja oko koje se plete Susak AIR+art Festival od početaka je zamisao o ekološki održivom življenju a mali ali jedinstven, pješčani i pučinski otok Susak model je a i inspiracija takvog pristupa. Sljedeći tu ideju, na otoku se još jednom i to od 22. do 29. lipnja, okupljaju svjetski priznati zmajari iz Japana, Francuske i Austrije a dolaze i ovdašnji 'letači' Darac i Žare. Posebni trenuci ovogodišnjeg festivala u organizaciji EkoSuska i udruge Susak u srcu i uz potporu Turističke zajednice Malog Lošinja bit će radionice izrade zmajeva japanskog majstora Makoto Ohyea.

Osim o tome kako napraviti tradicionalni Rokkaku zmaj, moći se uz njega učiti i kako ih oslikati na tradicionalni japanski način. Osim tih i drugih radionica, austrijske zmajarske stručnjakinje Anna Rubin i Steffi Rauchwarter u večernjim će predavanjima govoriti o svom pristupu izrade zmajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz vrhunskih umjetnika

U art dijelu festivala instalacijama, konstrukcijama, lebdećim skulpturama, fotografijama i ilustracijama, sudjeluje cijeli niz umjetnika. Iz Hrvatske – Ema Santini, Lara Badurina, Lada Sega, iz Slovenije Tilen Žbona i studenti Visoke škole za dizajn Ljubljana i Antonio Sanchez de Tena iz Španjolske. Borka Širola i Marin Aničić izložit će svoje fotografije a na izložbi ilustracija moći će se vidjeti i radovi Ranka Puža i studenata riječke Likovne akademije. Art u AIR+artu ove će godine svojim filmovima posebno počastiti poznati austrijski autor dokumentarnih filmova Nikolaus Geyerhalter.

Susak AIR+art ponovo prati 'Ljetno kino', a nastupit će s njima i mlada pjevačka nada Mara Aiko a ove godine susačkim će se pijeskom prolamati zvukovi sessiona DJ-ke Mirele Matovilke i DJ Gonza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona