'uzgajanje' novog mozga / Američki znanstvenici dobili dozvolu da oživljavaju mrtve

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Grupa znanstvenika koja stoji iza ovih testova nada se da će uspjeti pronaći načine kako održati na životu ljude čiji je mozak proglašen mrtvim

5.5.2016.
17:32
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Američki znanstvenici dobili su dozvolu da oživljavaju preminule ljude, odnosno da im regeneriraju ili zamijene mozak.

Ako znanstvenici uspiju regenerirati mozak i ponovno priključiti na ostatak organizma, to bi moglo omogućiti oživljavanje mrtvih

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Independent navodi da će dvije tvrtke započeti svoje proučavanje u tom području uz dopuštenje američkih vlasti, a početni testovi koristit će šaroliku seriju tehnika na 20 subjekata da bi se utvrdilo hoće li tijela pokazati bilo koji znak regeneracije ili preokret u stanju moždane smrti.

Grupa znanstvenika koja stoji iza ovih testova nada se da će uspjeti pronaći načine kako održati na životu ljude čiji je mozak proglašen mrtvim. Sljedeći korak bit će da 'uzgoje' novi mozak i pomognu 'bivšim mrtvacima' da prebole tu traumu. Tvrtke, koje se bave tim 'poslovima', navode da znanost trenutno ne može regenerirati mozak, ali da neke druge žive vrste to mogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako znanstvenici uspiju regenerirati mozak i ponovno priključiti na ostatak organizma, to bi moglo omogućiti oživljavanje mrtvih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo