STRAŠNO... / Prkačin nastavio s divljanjem, ovaj put izvrijeđao je Uršku Raukar: 'Slušaj nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu...'

Image
Foto: Screenshot: YouTube/Internet TV Hrvatskog sabora

Nakon što je Ante Prkačin zastupnicu Uršu Raukar Gamulin nazvao nakazom, Željko Reiner je oboma udijelio opomene

6.7.2022.
17:27
Screenshot: YouTube/Internet TV Hrvatskog sabora
VOYO logo

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta, Ante Prkačin proteklih je dana vrlo aktivan, ali ne na pozitivan način. Nakon što je prošloga tjedna SDP-ovu sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček izvrijeđao poručivši joj da je "debeljuškasta i masna", u srijedu je "na piku" imao zastupnicu Zeleno-lijeve koalicije, Uršu Raukar Gamulin.

Image
'ČASTIO' PRED KAMERAMA /

Zastupnik Domovinskog pokreta izvrijeđao SDP-ovku, nazvao je 'masnom i debelom': Vitez Reiner mu zahvalio

Image
'ČASTIO' PRED KAMERAMA /

Zastupnik Domovinskog pokreta izvrijeđao SDP-ovku, nazvao je 'masnom i debelom': Vitez Reiner mu zahvalio

Ona je u svom slobodnom govoru iskazala nezadovoljstvo time što se izbjeglice iz Ukrajine tretiraju drugačije od onih iz Afganistana, Sirije i drugih krajeva svijeta. Prkačin se na to osvrnuo ustvrdivši da je "gospođa Urša Raukar, meni inače simpatična zastupnica", a potom je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo li drugačije tretirati one na čijim licima vidimo mržnju i agresivnost, uspoređivati vojno sposobne muškarce i nesretni narod koji bježi od rata. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika koji kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok su se s njima tukli", govorio je Prkačin, na što mu je Raukar sa svog mjesta dobacila: "Sram te bilo!".

Prkačina je to razbjesnilo. "Slušaj nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu", zagrmio je s govornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Sabora, Željko Reiner, ovoga je puta reagirao opomenuvši Prkačina zbog vulgarnog govora, ali i Raukar zbog dobacivanja sa svog mjesta, piše Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je opisati dno na koje je Hrvatski sabor pao. Nisu problem politički obračuni, koliko god žestoki i neugodni bili. Problem su zastupnici koji su prešli granicu elementarne ljudskosti i pristojnosti. Svega pet-šest dana od prošlog incidenta Prkačin je danas Uršu R.G. nazvao nakazom", komentirala je ovaj incident na Twitteru zastupnica Centra, Dalija Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo