(Secretly Canadian) / ANTONY & THE JOHNSONS - The Crying Light

Image

Stigla nam je nova gorka pilula debeljuškastog njujorškog transvestita.

26.4.2009.
12:02
VOYO logo

Sjetite se trenutaka kad vam se činilo da vas nitko ne razumije, da ste na svijetu sasvim sami i otuđeni, te zamislite da ste pritom bili odjeveni u odjeću suprotnog spola. Takva je sudbina manje-više pratila Antonyja Hegartyja, debeljuškastog transvestita koji je sa svojim Johnsonsima stigao i do trećeg studijskog albuma.

Na njemu nam opisuje kako je biti nesretno zaljubljeni, izgubljeni autsajder kroz zbirku uglazbljenih ispovijesti koje možemo smatrati najtužnijim mjuziklom nikad napisanim na Broadwayju. U prvom planu je, kao i dosad, smrtno ranjeni Antonyjev vokal kojeg, poput mračnih duhova prošlosti, prate tihi ritmovi, jedva čujni gudači i neko naizgled udaljeno prebiranje po klavirskim tipkama.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"The Crying Light" komoran je i depresivan, teško prohodan glazbeni sucid čije će vas slušanje istinski uznemiriti i, vrlo lako moguće, oči napuniti suzama. Hoćete li to shvatiti kao kompliment ili kritiku ovisi o vašoj sklonosti izvođačima kod kojih su riječi mnogo snažnije i bitnije od glazbe.

U svakom slučaju, album koji nije za prečestu konzumaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo