IZ KOHOMA / Ban Toskić za Danas: 'Nismo dobili preventivne upute za preglede. Beroš godinama nije pokazao niti malo dobre volje'

Image
Foto: RTL

No, nisu baš svi zadovoljni planom ministra Beroša pa i općenito stanjem u zdravstvu, a to su liječnici koji sutra izlaze na ulice. Za RTL Danas sve je komentirala predsjednica Koordinacije liječnika obiteljske medicine, Nataša Ban Toskić

17.3.2023.
17:12
RTL
VOYO logo

U pet županija idući mjesec kreće pilot-projekt sistematskih pregleda za sve građane starije od 40 koji dvije godine nisu bili kod liječnika. Trajat će sve do srpnja, a onda je u planu da u listopadu krene na razini cijele države. Cilj je obuhvatiti tisuću građana, a oni koji poziv odbiju ili se ne odazovu - više se neće zvati. Pacijenti će najvjerojatnije dobiti slobodan dan, a pregledavat će se srce, pluća - mjeriti visina, težina i razina šećera u krvi. U projektu sudjeluju Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka, Međimurska, Primorsko-goranska i Splitsko-dalmatinska županija. Liječnici koji žele, radit će nakon svog radnog vremena i za to biti plaćeni.

No, nisu baš svi zadovoljni ovim planom ministra Beroša pa i općenito stanjem u zdravstvu, a to su liječnici koji sutra izlaze na ulice. Za RTL Danas sve je komentirala predsjednica Koordinacije liječnika obiteljske medicine, Nataša Ban Toskić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi u ovom trenutku nismo dobili konkretna operativna uputstva kako će se ti preventivni pregledi provoditi, međutim preventiva za nas nije ništa novo, ona je uobičajen dnevni sadržaj našeg rada, ali čini nam se, da ovo što se predstavlja nešto reformsko zapravo nije ništa novo samo je promijenjen naziv i prezentirano je na jedan šminkerski način", rekla je Ban Toskić.

Image
REAGIRAO KOHOM /

Liječnicu na Lošinju napao pacijent. Na bolovanje nije mogla jer ju nitko ne može zamijeniti...

Image
REAGIRAO KOHOM /

Liječnicu na Lošinju napao pacijent. Na bolovanje nije mogla jer ju nitko ne može zamijeniti...

Poručila je da će sve ovisiti i o ministru Berošu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sama provedba i uspješnost ovisit će o potezima ministra Beroša da administrativno rastereti danas kadrovski devastiranu i preopterećenu obiteljsku medicinu", poručuje Ban Toskić.

Što je još sve otkrila liječnica Ban Toskić i o sutrašnjem štrajku, pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo