ide po informacije / Bošnjaković zbog smrti 18-godišnjaka ide u splitski zatvor, a razgovarat će i sa zatvorenicima

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Upitan kako je osoba s psihičkim problemima završila u zatvoru, Bošnjaković je rekao da su to odluke pravosudnih tijela

29.8.2019.
13:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković osudio je u četvrtak svaki napad na pripadnike nacionalnih manjina te poručio kako bez obzira na incidente ne smatra da je u Hrvatskoj neko posebno stanje.

“Osuđujem svaki napad, svaku prijetnju i svaku prisilu na bilo kojeg člana društva, pa tako i na pripadnike drugih nacionalnih zajednica u Hrvatskoj. Što se svega toga tiče, postoje organi koji vode te postupke i ne treba praviti atmosferu kao da je u Hrvatskoj nacizam, fašizam i s te strane trebamo biti u okvirima realnog", kazao je Bošnjaković novinarima ispred Banskih dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki se trude stvoriti sliku da je u Hrvatskoj neko posebno stanje, što ja mislim da nije, bez obzira na incidente koji se događaju", dodao je.

Za izjave predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca kazao je da ne pridonose stanju tolerancije ali i da ne misli da je vladajuća koalicija ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan misli li da bi trebale biti oštrije kazne za zločine iz mržnje, Bošnjaković je rekao da se generalno zauzima za oštriju kaznenu politiku u svim segmentima. "Vezano za nasilje u društvu i zločine iz mržnje, mislim da moramo biti brzi u postupanju i moramo izricati kazne koje odvraćaju sve eventualne buduće počinitelje”.

Ministar ide u Split

Najavio je odlazak u Split u čijem je KBC preminuo 18-godišnjak doveden u komatoznom stanju iz istražnog zatvora Bilice. Kaže da će osobno razgovarati s upraviteljem zatvora, zatvorenicima te medicinskim osobljem bolnice te navodi da će se uzrok mladićeve smrti znati kada obdukcija bude završena. "Ukoliko je to u uzročno-posljedičnoj vezi sa tretmanom u zatvoru tada ćemo znati razloge i poduzeti konkretne mjere", kazao je Bošnjaković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako je osoba s psihičkim problemima završila u zatvoru, odgovorio je da su to odluke pravosudnih tijela, ali i da ima premalo informacija o tome da bi mogao konkretno na to odgovoriti.

Obdukcija na tijelu 18-godišnjeg Kristiana Vukasovića, koji je preminuo u splitskoj bolnici, nakon što je u nju u komatoznom stanju doveden iz istražnog zatvora Bilice, pokazuje da je umro od straha, doznaje se u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Patolog koji je obavljao obdukciju tvrdi da je preminuo od psihičke smrti, odnosno da se radi o smrti nastaloj zbog straha, neispavanosti, stalnog psihičkog rastrojstva te ekstremnih okolnosti kojima je bio izložen. 

Iako odvjetnik koji zastupa obitelj, Vinko Ljubičić, još uvijek nije službeno dobio rezultate obdukcije u razgovoru za Hinu kazao je kako su pretpostavljali da će rezultati biti takvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo