Croatia osiguranje i Lutrija: Ne istražuje nas USKOK

'Neistinit je navod da su policijski istražitelji ili USKOK ušli u Hrvatsku Lutriju d.o.o. i da češljaju poslovne knjige i marketinške ugovore', priopćili su iz HL-a.

29.1.2010.
14:09
VOYO logo

arti-201001290025006Iz Croatia osiguranja službeno je priopćeno kako USKOK u tom trgovačkom društvu nije prisutan zbog nepravilnosti ili kriminalnih radnji u njegovom poslovanju, nego zajedno surađuju već neko vrijeme na izdvojenom slučaju.

Croatia osiguranje priznaje poslovanje s Fimi-mediom, ali isključivo preko javnog natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana njezin prvi čovjek Hrvoje Vojković zbog navodnih je nepravilnosti u središtu medijske pozornosti i glavni je kamen smutnje u koalicijskim odnosima HDZ-a i HSLS-a, piše HRT.

Demanti je stigao i iz Hrvatske lutrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neistinit je navod da su policijski istražitelji ili USKOK ušli u Hrvatsku Lutriju d.o.o. i da češljaju poslovne knjige i marketinške ugovore", stoji u priopćenju HL-a.

Cijela priča datira iz 2007., a vrti se oko bivšeg premijera Ive Sanadera, bivšeg rizničara HDZ-a i još uvijek aktualnog direktora Carinske uprave Mladena Barišića te Nevene Jurak, vlasnice tvrtke Fimi-media.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je Nevenka Jurak poslove s najvećim državnim tvrtkama dobivala po izravnim napucima Sanadera i Barišića. Ona, pak, sad tvrdi kako je bivšeg premijera vidjela samo jednom u životu, kad su radili na otvaranju dionice autoceste. Za Mladena Barišića kaže da ga poznaje godinama, ali poslovno ne surađuju.

"Dobivala sam poslove od državnih tvrtki, ali nisam jedina agencija koja je radila s državom", tvrdi Jurak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DORH istražuje sve ove navode.

Prethodni čanak:

arti-201001280747006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo