najprestižnija svjetska nagrada / Dodijeljen 'poduzetnički Oscar' u zagrebačkoj Laubi: nagradu odnio Đuro Horvat

Enrst Young je svjetska nagrada za poduzetnike koja se dodjeljuje u 63 države svijeta, a ove se godine drugi put održava i u Hrvatskoj

17.3.2016.
22:23
VOYO logo

U zagrebačkoj Laubi je održano proglašenje poduzetnika godine, na kojemu je
dodijeljena nagrada Ernst Yung, svojevrsni poduzetnički Oscar. Odnio ju je Đuro Horvat, međimurski poduzetnik iz tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca.

Najprestižnija je to svjetska nagrada za poduzetnike koja se dodjeljuje u 63 države svijeta, a ove se godine drugi put održava i u Hrvatskoj. Ove je godine prijavljeno trideset hrvatskih kandidata, a pobjednik se bira između osmero finalista. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnom krugu se našlo osam poduzetnika koje je birao sedmeročlani žiri u kojem su bili Emil Tedeschi, Zoran Vučinić, Alan Sumina, Vedrana Jelušić Kašić, Lajoš Žager, Nenad Bakić i Berislav Horvat.

"Treba naučiti slaviti pobjede i naučiti pljeskati najboljima. Ovo je prilika koja je važna u širem kontekstu hrvatskog društva da suspregnemo ega, jal i zavist te da aplaudiramo najboljima", rekao je Tedeschi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporterka RTL-a Amela Čilić razgovarala je s ovogodišnjim dobitnikom nagrade EY, Đurom Horvatom.

Nije teško ako se dignete s osmijehom, ako radite cijeli dan sa zadovoljstvom, ako legnete umorni i zadovoljni - možete očekivati uspjeh Đuro Horvat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, njegova tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca, jedna je od vodećih u svjetskoj ekoindustriji. Tehnix se bavi eko industrijom; projektiranjem, proizvodnjom, servisiranjem strojeva, opreme, postrojenja i tehnologije koji su u funkciji zaštite okoliša.

Koliko vam znači ova nagrada?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je veliko priznanje za mene i moju obitelj te za moju globalnu kompaniju. To je i za sve poduzetnike koji su danas bili nominirani za ovu nagradu.

Velika ste tvrtka, poslujete već 40 godina. Što smatrate svojim najvećim poslovnim uspjehom u prošloj godini?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je zadovoljstvo naših djelatnika, kupaca te naša inovativna sposobnost i perspektiva koju imamo u RH. Imamo zadovoljstvo što smo svoje znanje i vještine pretvorili u proizvod koji treba cijelom svijetu.

Kako ocjenjujete poduzetničku klimu u Hrvatskoj? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije teško ako se dignete s osmijehom, ako radite cijeli dan sa zadovoljstvom, ako legnete umorni i zadovoljni - možete očekivati uspjeh.

Što biste vi savjetovali novoj Vladi, kako pomoći pouduzetnicima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi u Hrvatskoj se ne smijemo baviti politikom, osobito mi poduzetnici. Naša stranka je hrvatska država, a naš premijer je vođa te stranke. Moramo se okrenuti radu, stvaralaštvu i mogućnostima koje EU pruža, koja je za sposobne ljude i pruža velike mogućnosti i šanse.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo