AFERA MASON / Dražen Jelenić se napokon vratio na posao: Vrhovni sud odlučivat će o žalbi Hrvoj-Šipek

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jelenić je u ponedjeljak ujutro došao na radno mjesto u sjedište Državnog odvjetništva (DORH) u Gajevoj ulici, no, njegova odvjetnica Vesna Alaburić upozorava da se glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek ipak žalila na odluku DOV-a

8.5.2023.
11:58
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić u ponedjeljak se vratio na posao zamjenika glavne državne odvjetnice nakon što ga je Državnoodvjetničko vijeće (DOV) oslobodilo stegovne odgovornosti zbog članstva u masonskoj organizaciji.

Jelenić je u ponedjeljak ujutro došao na radno mjesto u sjedište Državnog odvjetništva (DORH) u Gajevoj ulici, no, njegova odvjetnica Vesna Alaburić upozorava da se glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek ipak žalila na odluku DOV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O žalbi treba odlučivati Vrhovni sud, koji je i ranije u nekoliko navrata presudio u Jelenićevu korist. Alaburić smatra da, prema Zakonu o DOV-u, Hrvoj-Šipek nije ni imala zakonsku mogućnost uložiti žalbu te da ju Vrhovni sud treba odbaciti kao nedopuštenu.

Nakon što je u veljači 2020. odstupio s dužnosti zbog javnog priznanja da je član masonske lože, DOV je krajem 2021. Jelenića nepravomoćno proglasio stegovno odgovornim i razriješio ga dužnosti zamjenika glavne državne odvjetnice, a što je zatražila glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, kojoj je u međuvremenu bio zamjenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Vrhovni sud je u prosincu prošle godine prihvatio Jelenićevu žalbu i ukinulo odluku DOV-a kojom je Jelenić proglašen stegovno odgovornim zbog afere 'mason' i predmet vratio na ponovni postupak.

Ranije je Vrhovni sud u dva navrata prihvatio Jelenićevu žalbu i ukinuo rješenja DOV-a o njegovoj suspenziji, uz obrazloženje da ne sadrže pravilna obrazloženja pa je nije moguće ispitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo