podmirio dugovanja / Drug Mrki brani KPH: Spasio stranku od stečaja, neće dozvoliti da se uništi komunistička partija

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik i zastupnik stranke Radoslav Ilić, poznatiji pod nadimkom 'drug Mrki', danas je izvijestio da KPH ipak ne ide u bankrot

18.1.2019.
14:14
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački sud u Pazinu prije koji dan je objavio oglas kojim se pozivaju vjerovnici Komunističke partije Hrvatske (KPH) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te političke stranke s nešto više od 13.700 kuna utvrđenog duga.

Istim sudskim oglasom pozvani su i zastupnici KPH da u roku od 15 dana podnesu popis imovina i obaveza te stranke, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je KPH nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za živu glavu neću dozvoliti da se uništi komunistička partija'

Predsjednik i zastupnik te stranke Radoslav Ilić, poznatiji pod nadimkom "drug Mrki", danas je izvijestio da KPH ipak ne ide u bankrot. "Podmirio sam sve troškove. Nije bila riječ o 13 tisuća, nego o 8700 kuna, i sad čekam obavijest od suda da se stečajni postupak obustavlja", kazao je za Slobodnu Dalmaciju ovaj 76-godišnjak.

Priznaje da je presretan što mu je pošlo za rukom spasiti Komunističku stranku Hrvatske od propasti. "Za živu glavu neću dozvoliti da se uništi komunistička partija. Nakon što je vijest o stečaju objavljena u medijima, javili su mi se ljudi iz drugih država i nudili da pokriju dug, no ja nisam ni prema kome želio biti ponizan. Skupio sam nešto novca i platio ono što je sud naložio", zaključuje Ilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo