VELIKE USTEDE / Drzava ce vam vratiti 800 kuna za kupnju kucanskih aparata! Doznajte kako!

Kupnju uredaja najviseg energetskog razreda subvencionirat ce Ministarstvo okolisa od pocetka lipnja.

13.5.2015.
8:07
VOYO logo

"Novac je osiguran za 10.000 uredaja, 800 kuna po uredaju. Dakle, svrha cijele akcije je da povecamo energetsku ucinkovitost u kucanstvima kroz nabavku visokoenergetskih uredaja bijele tehnike", pojasnio je za RTL ministar zastite okolisa Mihael Zmajlovic.

Potrosnja gotovo upola manja

Tako se smanjuju troskovi, ali i emisija ugljicnog dioksida. Primjerice, hladnjak A+ kapaciteta 200 litara na godinu potrosi 314 kilovatsati elektricne energije, sto je otprilike 326 kuna. Isti hladnjak A+++ razreda godisnje potrosi 153 kilovatsata, odnosno 158 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz hladnjak, na subvencju mogu racunati i kupci hladnjaka sa zamrzivacem, zamrzivaca, perilice posuda, rublja te susilice.

Kako biste dobili 800 kuna natrag uz obrazac, Fondu za zastitu okolisa, nakon kupnje uredaja, u roku od 15 dana potrebno je dostaviti sljedece dokumente: preslik osobne iskaznice,presliku racuna, preslike dokumenta na kojem se vidi IBAN racun gradanina na koji ce biti izvrsena isplata sredstava fonda, potpisan obrazac koji je potpisan na prodajnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo