stranka deblokirani o programu / Dužničko ropstvo 328 tisuća blokiranih Hrvata: 'Država uzima najsiromašnijima i od toga danas mnogi dobro žive'

Image
Foto: Arhiva/Sanjin Strukic/PIXSELL

Ako će stranka imati svoje zastupnike u Hrvatskom saboru, oni će se zauzeti za ukidanje enormnih zateznih kamata i umjetno generiranih dugova, te dosljednu provedbu zakonskih propisa

27.8.2016.
13:35
Arhiva/Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Stranka "Blokirani - deblokirajmo Hrvatsku" predstavili su u subotu u Sisku svoje kandidate u VI. izbornoj jedinici, koji su istaknuli da je zbog lihvarskog kamatarenja ovršne mafije čak 328.788 blokiranih hrvatskih građana u dužničkom ropstvu, a oni su bankama, odnosno ovršiteljima, dužni oko četiri milijarde kuna, i taj dug nezaustavljivo raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za osam mjeseci broj blokiranih porast će za 40.000 građana, odnosno veličinu Siska. Zbog umjetno generiranih dugova, koji nisu zabilježeni u drugim državama, Hrvatska je presedan u svijetu Sarajko Baksa

"Zbog zloporabe Ovršnog zakona, broj blokiranih u stalnom je porastu. Tako će za osam mjeseci broj blokiranih porasti za 40.000 građana, odnosno veličinu jednoga Siska. Zbog umjetno generiranih dugova, koji nisu zabilježeni u drugim državama, Hrvatska je presedan u svijetu",  izjavio je nositelj liste Blokirani u VI. izbornoj jedinici dr. Sarajko Baksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako najavljene obustave prisilne naplate nije uspjela provesti ni jedna hrvatska vlada, pa se beskrupulozno kamatarenje nastavlja.

"Država uzima najsiromašnijima i od toga danas mnogi dobro žive", rekao je dr. Baksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svojim iskustvima života u blokadi govorili su stranački kandidati u liste u VI. izbornoj jedinici - Josip Tisovec i Dalibor Lasić.

Ako će stranka imati svoje zastupnike u Hrvatskom saboru, oni će se zauzeti za ukidanje enormnih zateznih kamata i umjetno generiranih dugova, te dosljednu provedbu zakonskih propisa, rekli su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon predstavljanja stranačkih kandidata na predstojećim parlamentarnim izborima, 11. rujna predstavnici stranke Blokirani - deblokirajmo Hrvatsku na tržnici su se družili sa Siščanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo