GLASNOVIĆ HRVATIMA U AUSTRALIJI: / 'Što je komplicirano u ustaškom pozdravu? NDH je bila međunarodno priznata'

Image

Saborski zastupnik Željko Glasnović jučer je u Australiji gostovao na tribini pod nazivom 'Kamo ide Hrvatska?'.

12.12.2016.
9:37
VOYO logo

Hrvatskim emigrantima u Australiji pričao je o Saboru, rekavši da su tamo pravaši Culej, Esih i 'naš Hasanbegović', a rekao je i kako 'crveni kmeri nikada nisu željeli hrvatsku državu', te kako su nekad 'hodočastili u Beograd, a sada idu u Bruxelles'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o spornom pozdravu 'Za dom spremni', rekavši da ne vidi ništa komplicirano u njemu, a iz publike se tada nekoliko puta čuo taj uzvik. Potom je govorio i o tome kako je Hrvatska ugrožena od 'Velike Srbije'.

Zatim se obrušio na zastupnika srpske manjine Milorada Pupovca, rekavši da je u njegovoj radnoj knjižici zapisana Komunistička partija. Iz publike ga je netko upitao kako to da Pupovcu smeta pozdrav, a ne novac, koji se u NDH zvao kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Dobro ste rekli. To je naš novac. Ustaška kuna. Nije meni problem Pupovac. Ja imam njegovu radnu knjižicu. Znate što piše tu? Komunistička partija - član i "profešn" - optičar. On je etnobiznismen, rekao je Glasnović. Glasnović je dodao kako 'država može preživjeti sve, ali svoje izdajnike ne može'.

Nastavio je hvaliti NDH, rekavši da je ona bila međunarodno priznata, a hvalio je i pilote NDH koji su, kako kaže, bili uspješni, a danas su zaboravljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ali ja kažem ovo prijatelji, mi moramo sami pisati svoju povijest. Stotine i stotine kutija arhiva NDH su u Beogradu. Tko to traži natrag? Nitko. Tko su bili partizani? Po Haškoj konvenciji iz 1908., vi ste njih mogli strijeljati. Oni su bili teroristi', rekao je Glasnović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisu ustaše pale s neba. Kad se netko u Saboru digao i rekao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima srpski imperijalizam koji je od 1912., pazite od Balkanskog rata, do '.41. pobio 250.000 ljudi', dodao je.

Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo