GLAVNI ODBOR / Sabo izbačen iz SDP-a, potvrđeno i raspuštanje zagrebačke organizacije! Grbin: 'To je bilo nužno...'

Željko Sabo izbačen iz SDP-a sa 70 članova glavnog odbora koji su glasali za taj prijedlog, 8 protiv i 4 suzdržana

6.2.2021.
16:05
VOYO logo

Glavni odbor SDP-a održao je u subotu online sjednicu na kojoj je izglasano izbacivanje Željka Sabe iz stranke. 

Željko Sabo izbačen iz SDP-a sa 70 članova Glavnog odbora koji su glasali za taj prijedlog, 8 protiv i 4 suzdržana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđeno je i raspuštanje zagrebačke organizacije. Za njega je glasalo 65 članova Glavnog odbora, 18 je bilo protiv, a 10 suzdržano. Davor Terzić je imenovan za povjerenika u zagrebačkom SDP-u. 

"Određene odluke nisu bile lako za donijeti, ali su bile nužne. Znamo da gradska organizacija SDP-a nije funkcionirala, znamo da je u jednoj mjeri bila ogrezla u klijentelizam i oportunizam. Glavni odbor je tome rekao dosta. Nismo donijeli ovu odluku kako bi rušili nego kako bi gradili novi i bolji SDP. Onaj s kojim možemo čista obraza i puna srca izaći pred građanke i građane Zagreb i ponuditi im bolja rješenja za njihov grad", kazao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Druga teška odluka je ona kojoj smo, nažalost, našeg dugogodišnjeg stranačkog kolegu Željka Sabu Morali isključiti iz SDP-a. Ta odluka nije usmjerena prema njemu osobno. Ta odluka je donijeta zbog toga što se zalažemo  za vrijednosti socijal-demokracije, a jedna od temeljnih vrijednosti socijal-demokracije je poštivanje prava i borba protiv korupcije", kazao je Grbin. 

Uskoro opširnije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo