reakcija nakon milanovićevog obraćanja / Glogoški: 'U ovoj državi nema reda, očekujemo da Milanović razgovara s braniteljima'

'Mi nismo rekli da mora biti danas, već da nećemo otići iz crkve te da nećemo ukloniti šator. Tako je inzistirao Predrag Matić. Ono što mi očekujemo je da predsjednik Vlade bude odgovoran', rekao je Glogoški za RTL.

29.5.2015.
14:51
VOYO logo

Nakon obraćanja javnosti premijer Zorana Milanovića, reporter RTL-a pratio je i reakcije branitelja u Markovoj crkvi.

Razgovarali smo sa Đurom Glogoškim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuli ste da premijer ne pristaje na ucjene i ultimatume te da ovo na neki način treba prestati.

Ne znamo o kojoj ucjeni ili ultimatumu se govori. Ucjenom bi došao njegov ministar Predrag Matić koji je rekao da se sklonimo iz crkve, da uklonimo šator i da će onda predsjednik Vlade razgovarati s nama. Ne znamo je li to ucjena. Ono što mi tražimo je da nas predsjednik primi u bilo koje vrijeme i kada želi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Matić je rekao da je spreman razgovarati s vama u ponedjeljak. Vjerojatno je mislio na ucjenu ili ultimatum da to mora biti danas. Ostajete li vi onda tu do ponedjeljka?

Mi nismo rekli da mora biti danas, već da nećemo otići iz crkve te da nećemo ukloniti šator. Tako je inzistirao Predrag Matić. Ono što mi očekujemo je da predsjednik Vlade bude odgovoran. Zbog ovakve situacije kakva je, trebao bi nas odmah primiti, a ne zato što to želi ili ne želi. On je govorio da će to biti u ponedjeljak, da mora biti reda. Vidimo da baš nema reda u ovoj državi, vidjeli smo što se sinoć dogodilo i zbog toga očekujemo da kao odgovorna osoba mora razgovarati s hrvatskim braniteljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujete li da on dođe ovdje ili da vas pozove kod sebe u Vladu?

Ne, rekli smo da ne očekujemo ovdje kao što nismo očekivali ni da se razgovara niti u Okučanima niti na ulici jer se ondje ne razgovara o tim problemima, razgovara se u Vladi RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno je i premijer rekao što je jučer spomenuo ministar Matić - da Karamarko i HDZ stoje iza ovoga da se ovo mora završiti.

Rekao je da se to vidi po licu i nekim grimasama, ali nije iznio nijedan argument. Ono što mi govorimo - neka iznese bilo koji argument, mi tvrdimo da niti jedna politička opcija ne stoji iza hrvatskih branitelja u Savskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bude li tog sastanka u ponedjeljak, hoćete li na njega otići i napustiti crkvu svetog Marka?

Sve ovisi kako će se razvijati situacija do ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači nema garancije ni da ćete ići na sastanak?

Nema garancije ni da ćemo biti pozvani još uvijek. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo