Hebrang želi vratiti raspela i podići spomenik Tuđmanu

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang je u Sisku pozvao birače da 27. prosinca glasuju za njega jer će 'dostojno i dostojanstveno zastupati hrvatsku državu u svijetu i kod kuće'.

8.12.2009.
1:19
VOYO logo

Andrija Hebrang je rekao da će se kao hrvatski predsjednik zauzeti za gospodarski razvoj Hrvatske, iskorištavanje fondova Europske unije, puno rada i veći životni standard, jer to Hrvatska zaslužuje.

''Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman stvorio je Hrvatsku i s njim na čelu smo oslobodili okupirana područja, drugi predsjednik je pio kavu s građanima, dok treći predsjednik hrvatskim građanima treba omogućiti dostojanstven život, sigurnu starost, sigurno školovanje i dobru zdravstvenu zaštitu, to je ono što hrvatsko dostojanstvo zahtijeva'', rekao je Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je ''da će on biti predsjednik države koji ne govori loše o svojoj državi pred stranim diplomatima, da će se zauzeti za konsenzus svih hrvatskih opcija, jer bez njega nema potrebnih reformi''.

''Hrvatska zaslužuje predsjednika koji se neće rugati utemeljitelju hrvatske države i pričati viceve o njemu'', istaknuo je Hebrang najavivši ''da će se zauzeti da se dr. Franji Tuđmanu podigne spomenik u Zagrebu jer smo jedina europska zemlja u kojoj njezin utemeljitelj nema svog spomenika''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajamčio je da će vratiti dostojanstvo Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima i vratiti državotvorni ponos koji imaju sve zemlje Europske unije osim Hrvatske, te ''da će on biti hrvatski predsjednik koji će dostojanstveno i s ponosom, s rukom na srcu , slušati hrvatsku himnu''.

Hebrang je dao jamstvo da će svim crkvama i vjerama ''dati dostojanstvo kakvo one zaslužuju'' i da će dostojno poštivati našu crkvu jer ona nikada nije ostavila naš narod i zahvaljujući njoj ostali smo i opstali na ovim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Crkva je korektor društva koja je pokazala da je uvijek na strani naroda'', rekao je Hebrang te naglasio da će reći građanima Hrvatske da imaju pravu na svojim radnim mjestima i kod kuće nositi vjerska obilježja, jer su ta obilježja znak civilizacijske tekovine i Hrvatska to zaslužuje.

Prethodni članak:

arti-200912030642006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo