'VATRENI' BOLJE STOJE NA TRŽIŠTU / Hrvatska 220 milijuna eura vrijednija od Češke: do sada bez međusobne službene utakmice

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prosječna vrijednost igrača u hrvatskoj vrsti je 12,5 milijuna eura, dok je prosječna vrijednost Čeha 2,7 milijuna eura

16.6.2016.
10:35
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija vrijedi 288 milijuna eura, dok su Česi procijenjeni na 66 milijuna eura prema podacima portala Transfermaarkt.

Našu reprezentaciju predvodi Luka Modrić koji vrijedi 50 milijuna eura, što je gotovo kao cijela češka vrsta. Ivan Rakitić je procijenjen na pet milijuna eura manje, a Ivan Perišić na 21 milijun eura. Zatim slijede Mateo Kovačić (20 milijuna eura), Mario Mandžukić (19) i Marcelo Brozović (18)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Čeha prvo ime je vratar Arsenala Petr Čech koji je procijenjen na 12 milijuna eura. Iza njega je veznjak berlinske Herthe Vladimir Darida koji je procijenjen na 10 milijuna eura, dok branič Basela Marek Suchy i napadač Bursaspora Tomaš Necid vrijede po 4,5 milijuna eura.

Prosječna vrijednost igrača u hrvatskoj vrsti je 12,5 milijuna eura, dok je prosječna vrijednost Čeha 2,7 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada bez međusobne službene utakmice

Da hrvatski izbornik Miroslav Blažević 1996. na Europskom prvenstvu u Engleskoj nije poželio Nijemce, 'vatreni' bi na svom premijernom nastupu na velikim natjecanjima igrali protiv Češke.

No, Ćiro je u četvrtfinalu želio na Nijemce, pa je propao mogući ogled protiv Čeha koji su u Engleskoj dogurali do finala gdje ih je zaustavila upravo Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Engleske 'vatreni' nisu bili ni blizu utakmice protiv češke vrste na velikim natjecanjima. No, dva puta smo igrali prijateljske utakmice.

U dosadašnja dva nastupa Hrvatska je upisala jednu pobjedu, a jedna utakmica je završila bez pobjednika, no Hrvatska je slavila nakon izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put smo igrali u finalu Kupa kralja Hassana u Maroku u prosincu 1996. godine. Poveli su Česi golom Radeka Drulaka u 4. minuti, a izjednačio je Nenad Pralija u 29. minuti. Kako više nije bilo golova, pobjednik je razriješen izvođenjem kaznenih udaraca, a naša reprezentacija je pobijedila 4-1.

U drugom susretu u veljači 2011. Hrvatska je u Puli pobijedila 4-2 uz dva gola Nikole Kalinića, te po jednog Eduarda i Ive Iličevića.To je bila prva utakmica u kojoj je Češka primila četiri gola, a kasnije su im četiri gola zabili i Rusi. Za Čehe su zabili Tomaš Rosicky i Tomaš Sivok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo