Zamijenit će Vlaka / Izvršni odbor HNS-a odlučio: Mamić postaje član Komisije za profesionalni nogomet

Image
Foto: Al Ain FC

Odluku o imenovanju donio je Izvršni odbor HNS-a na sjednici održanoj u utorak, 10. prosinca

13.12.2019.
16:48
Al Ain FC
VOYO logo

Zoran Mamić novi je član Komisije za profesionalni nogomet Hrvatskoga nogometnog saveza. Na toj će poziciji kao stvarni sportski direktor Dinama zamijeniti Marijana Vlaka.

Odluku o imenovanju donio je Izvršni odbor HNS-a na sjednici koja je održana 10. prosinca, a javnost je za nju saznala tek u petak kada je objavljena u glasniku Saveza jer Savez hrvatskog nogometa nema običaj javnost detaljno informirati o odlukama koje donosi na svojim sjednicama neposredno nakon njihova završetka, piše Nogometplus.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepravomoćni osuđenik na četiri godine i 11 mjeseci zatvora u Aferi 'Godot' tako se  priključio tijelu u kojem su još: predsjednik Robert Markulin, tajnik Josip Brezni te članovi Marin Skender, Srećko Juričić, Dario Šimić i Branko Laljak.

Komisija ima sljedeće zadatke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • raspravlja o problematici koja se odnosi na natjecanja profesionalnog nogometa
  • daje mišljenje o obrascima ugovora o igranju između klubova i igrača, o Pravilniku o radu Arbitražnog suda HNS i drugim propisima HNS-a koji se izravno odnose na profesionalne klubove
  • daje prijedlog Izvršnom odboru o načinu raspodjele sredstava od TV prava i sponzorstva, a u odnosu na natjecanje Prve HNL
  • daje prijedlog kalendara natjecanja Prve HNL i završnice Hrvatskoga nogometnog kupa
  • obavlja druge poslove koji se odnose na profesionalni nogomet i profesionalne nogometne klubove, a ne obavlja ih neko drugo tijelo HNS-a.

Osim navedene odluke IO HNS-a donio je odluku i o novom sastavu Zdravstvene komisije na čijem čelu ipak ostaje Dragan Primorac, a čine ga još i Igor Borić, Zoran Bahtijarević, Jasmina Ćatić, Boban Dangubić, Damir Erceg, Igor Filipčić, Saša Janković, Mislav Rakić, Eduard Rod, Mario Starešinić te tajnik Tomislav Vlahović.

Prema pisanju Nacionala Komisija je prethodno raspuštena početkom rujna, što se tad dovodilo u vezu s borbama za prevlast u Hrvatskom nogometnom savezu, ali nakon svega Primorac ipak ostaje na njezinom čelu, piše Nogometplus.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo