ZA NJU NEMA ALKOHOLA / Je li Plenković pretjerao u šali sa Žalac? 'To je ismijavanje s inteligencijom građana'

Andrej Plenković je jučer pred kamerama ministrici Gabrijeli Žalac rekao da ne smije piti

28.3.2019.
19:00
VOYO logo

Je li Gabrijela Žalac pogodovala šibenskom poduzetniku Josipu Stojanoviću Jollyju? Dok Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prikuplja informacije o tome,  premijer Andrej Plenković pazi na svaki njezin korak. 

Tako joj je jučer, i to pred kamerama, zabranio piti šampanjac, a Žalac danas objašnjava da se radilo o šali. Dok iz oporbe poručuju da je to ismijavanje građana, iz HDZ-a kažu da se i premijer ima pravo šaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što želi  premijer, očito moraju željeti i njegovi ministri: "A ne bih šampanjca. Mi smo bezalkoholni. Mi ćemo kavu piti"

Pa je odlučio i za ministricu: "Ona ne smije nikako, ni sada ni inače". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Baš mi je drago da ste se svi nasmijali"

Iako joj komentar vidno nije sjeo, danas ministrica Žalac danas uvjerava: "Pa malo smo se šalili, baš mi je drago da ste se svi nasmijali". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa i ministri, više ili manje oprezno, ne pomišljaju proturječiti šefu. "To je bila šala. Je li to bilo i omalovažavanje? To je bila šala", kazala je ministrica Nada Murganić

"Nekad je ta šala umjesna, nekad nije. Je li ova bila umjesna? To treba pitati premijera i ministricu", kazala je ministrica Blaženka Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izazivanja prometne nesreće u kojoj je ozlijeđena djevojčica otkrilo se da je Žalac gotovo tri godine vozila s nevažećom vozačkom dozvolom, a zbog afere Mercedes Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerava je li Žalac pogodovala šibenskom poduzetniku Jollyju.

"Štićenica gospodina Plenkovića"

Pa je onda komentar da ona nikako ne smije piti za oporbu neprihvatljiv. "Ona je očito miljenica i štićenica gospodina Plenkovića, on ju štiti iz razloga koji samo on zna", kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ismijavanje s inteligencijom hrvatskih građana, to je vrhunac dekadencije hrvatskog društva, pogotovo Vlade, ljudi koji upravljaju ovom zemljom", rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Upravo suprotno tumači šef HDZ-ovih saborskih zastupnika Branko Bačić. "I predsjednik ima pravo na šalu, ja sam to shvatio kao jednu malu šalu. Je li bila umjesna? Rekao sam da ga shvatimo u takvom kontekstu, ne moramo biti uvijek ozbiljni, da u svakom vicu iščitamo ono što bi htjeli iščitati", kazao je Bačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok će ministrica očito skupo plaćati što ju je premijer unatoč aferama ostavio u Vladi, a i biti pod budnim okom, ostali HDZ-ovci dosad sa zdravicama nisu imali problema, a ovoga tjedan u Bruxellesu čašu nije odbio ni premijer. 

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo