Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijelaz Goričan

Konvoj od 25 oklopnih vozila američke vojske ušao u Hrvatsku

konvoj
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
29.10.2015.
u 12:29

Konvoj je na proputovanju iz Litve u Italiju

Konvoj od 25 oklopnih vozila HMMWV iz sastava 173. brigade Oružanih snaga SAD-a ušao je u Hrvatsku na graničnom prijelazu Goričan.

Riječ je o koloni vojnih vozila oružanih snaga SAD-a, koja na proputovanju iz Litve za Italiju prolazi i kroz Hrvatsku, a kojom prilikom je organizirano nekoliko zajedničkih aktivnosti Oružanih snaga RH i SAD-a, uključujući i posjet i noćenje u vojarni u Petrinji.

U petak je planirana zajednička hodna kolona američkih i hrvatskih vozila koja će u 6.30 sati krenuti iz vojarne "Predrag Matanović" u Petrinji prema vojarni "Croatia" u Zagrebu, gdje će doći rutom preko Ranžirnog kolodvora u Buzinu, oko 8.00 sati. U vojarni "Croatia" bit će organiziran zajednički taktičko-tehnički zbor koji će posjetiti i nova američka veleposlanica Julieta Valls Noyes.

Ključne riječi

Komentara 209

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
12:49 29.10.2015.

Jel je Vučić zbog ovoga prekinuo posjet Rusiji?

DU
Deleted user
13:42 29.10.2015.

U Sloveniju će preko Sutle. Erjavec i Cerar će ih snimati termovizijom.

DA
Danijel
13:29 29.10.2015.

Hoće li ih pustiti Slovenci?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije