Mesić se naljutio i ipak neće u rezidenciju na Hvaru!

29.7.2010.
17:51
VOYO logo

Bivši predsjednik države Stjepan Mesić odlučio je ljetni odmor provesti u vlastitom aranžmanu, a medijska nagađanja o mogućem korištenju državne rezidencije na Hvaru smatra zlonamjernim dezinformacijama kojima se želi dovesti u pitanje njegov daljnji angažman na javnoj sceni, priopćio je danas Ured predsjednika po isteku obnašanja mandata.

arti-201007290223006"S obzirom na činjenicu da je odmor bivšeg predsjednika postao pitanje koje je koliko neprofesionalno, toliko i zlonamjerno politizirano, Mesić je odlučio provesti odmor u vlastitom aranžmanu, pri čemu će, svakako, trošak osiguranja pasti na teret države", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured bivšeg predsjednika je potvrdio da se Mesić svojedobno zanimao postoji li mogućnost da godišnji odmor provede u državnoj rezidenciji na Hvaru, pri čemu bi za korištenje objekta plaćao propisanu cijenu, kao što je, ističu u Uredu, to činio i u godinama kada je bio predsjednik.

Pri tome je, dodaju, bivši predsjednik imao na umu i činjenicu da osiguranje koje mu temeljem zakona pripada ne bi plaćalo nikakvu naknadu za boravak u istom objektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201007290233006U Uredu napominju kako mogućnost da bivši predsjednik koristi državne objekte ni na koji način nije zakonski regulirana, što znači, naglašavaju, da za njezino realiziranje ne postoje nikakve zapreke.

"Bivši predsjednik Republike je uvjeren kako su glasine i dezinformacije plasirane oko njegovog odmora isključivo u funkciji dovođenja u pitanje njegovog daljeg angažmana na javnoj sceni Hrvatske, pa onima koji spomenute glasine lansiraju poručuje kako će taj angažman nastaviti jednakim intenzitetom kao i do sada, imajući pred očima ono isto čime se vodio i u deset godina svojega predsjedničkog mandata - interes Republike Hrvatske i svih njezinih građana", zaključuje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jozo Sarač, ravnatelj Ureda za upravljanje državnom imovinom kazao je danas kako nema informaciju da se Mesić naljutio, ali je dobio obavijest da bivši predsjednik odustaje od boravka u vili na Hvaru.

"Ponudili smo mu boravak uz plaćanje apartmana po cijeni od 250 kuna, dok je cijena sobe 154 kune", kazao je Sarač, pojašnjavajući da je korištenje rezidencije na Hvaru besplatno za predsjednike, odnosno predsjednice Sabora, Vlade, Ustavnog i Vrhovnog suda te predsjednika republike i njihove goste kada su u službenom posjetu, a kada dolaze u privatnom aranžmanu, onda moraju platiti po tarifama utvrđenim 2004. godine. Nitko osim spomenutih ne može koristiti rezidenciju "iz sigurnosnih razloga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može s netko s ulice doći i boraviti u rezidencijalnom objektu", kazao je Sarač. Ne vjeruje da je Mesića odbila cijena apartmana. "Mislim da mu smetaju raznorazna nagađanja, političke konotacije. U pogledu cijene nije imao prigovore", kazao je Sarač. Ipak, otkrio je i kako Mesić nije do ove godine plaćao svoja ljetovanja na Hvaru.

"Hladni pogon" održavanja državne rezidencije tijekom godine ne košta više od plaće jednog zaposlenika koji objekt održava, čisti i priprema objekt za izvanredne situacije. Struja, primjerice, bude isključena kada ondje nitko ne boravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201007290223006 arti-201007290233006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo