PRIPREME ZA KONCERT / Michaelovi posljednji dani

Image

Kralj popa je neumorno vježbao za koncerte u Londonu, a njegovi suradnici kažu da je bio opet onaj stari. Nitko nije mogao pomisliti da će za nekoliko dana umrijeti.

27.6.2009.
16:39
VOYO logo

LOS ANGELES - Od kada su počele pripreme za oproštajne koncerte u londonskoj Areni O2, Kralj popa je bio pun energije i u potpunosti posvećen pripremama za koncert, piše Associated Press.

Njegovi suradnici tvrde da je bio u sjajnoj formi te da je osobno nadgledao koreografiju te odabir plesača. Izgledao im je pomlađen i opet onaj stari Michael Jackson. Zaposlio je osobnog trenera te je s plesačima vježbao i nekoliko sati na dan. Koncerti su bili zamišljeni kao dosad neviđen scenski spektakl kojim se Kralj popa treba oprostiti od nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je radio, bio je primjer svima drugima, poticao nas i zezao se sa svima", kaže Johnny Casswell, upravitelj Center Staging Musical Productions, gdje je Michael uvježbavao nastupe.

Jedna od plesačica, Francuskinja Maryss Courchinoux, prisjeća se da je na dan kad je Michael umro trebala vježbati s njim. On ju je osobno izabrano na probi iako ga nije vidjela. Navodno je sjedio u gledalištu i odobravao plesače za nastup. "Znam da je to bio on, osjetila sam njegovu prisutnost. Na neki način sam blagoslovljena što sam mogla plesati pred njim. Radovala sam se susretu s njim, no plan je bio drukčiji", kaže plesačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I članovi benda kažu da je Jackson stalno bio prisutan na probama. Često je znao sjediti na kauču i samo slušati, no ponekad bi im sugerirao kako da nešto odsviraju ili nešto promijene.

Max Miller, menadžer u studiju gdje su probe izvođene, kaže da je Michael često vježbao na pozornici bez glazbe. "Bio je"cool" i potpuno fokusiran", opisuje Miller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali suradnici koji ga poznaju godinama kažu da je opet bio onaj stari te da su ga opet vidjeli da pleše onako kako je samo on znao. I noć prije smrti je do kasno u noć vježbao. Nitko nije ni slutio da bi mogao umrijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo