Milanović i Čačić bit će u stalnoj svađi

Budući premijer Zoran Milanović i budući potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Radimir Čačić za preuzimanje vlasti zajedno su se pripremali zadnje dvije godine.

9.12.2011.
12:24
VOYO logo

Vladi Zorana Milanovića u startu je na ruku išlo što je Kukuriku koalicija na nedjeljnim parlamentarnim izborima dobila natpolovičnu većinu u Saboru, pa neće morati gubiti vrijeme oko dogovaranja postizbornih koalicija. No, ako je suditi prema medijskim napisima, neće im ići glatko sa starim partnerima. Zbog naraslih apetita HNS-a, zapela je raspodjela fotelja.

Novom premijeru, po svemu sudeći, trebat će dosta strpljivosti sa šefom narodnjaka Radimirom Čačić. U to su bar uvjereni naši čitatelji, koji su sudjelovali u anketi Danas.hr-a. Samo 10 posto njih vjeruje da će Milanović i Čačić biti složni partneri, a 35 posto drži da će se moći složiti oko ključnih stvari. Čak 55 posto sudionika ankete, međutim, smatra da će dvojica stranačkih šefova biti u stalnoj svađi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva tvrda oraha

Bahatost Radimira Čačića više je puta zabilježena pred kamerama, a zadnji put se to dogodilo prije nekoliko dana, nakon sastanka s Milanovićem kada je izgubio živce pred kamerama. Na upit novinara koliko javnih tvrtki će HNS 'dobiti', odgovorio u svom poznatom stilu: "Ništa neće dobiti HNS, kakvo je to pitanje." HNS ipak niječe da postoje nesuglasice između dvije najjače stranke koalicije.

U svakom slučaju, suradnja dvojice njihovih šefova bit će više nego zanimljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo