neke stvari ostaju iste / Milijuni za lampice: Tomašević dao posao ukrašavanja grada istoj tvrtki kao i Bandić

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon Elicoma ponovno dolazi Elicom – koji sada taj posao obavlja kontinuirano već osam godina

15.10.2022.
10:33
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

I ove godine će zagrebačke ulice za predstojeće blagdane ukrašavati tvrtka Elicom čijeg se vlasnika povezivalo s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Odabrala ju je na natječaju sadašnja gradska vlast.

Kako piše Telegram, procijenjena vrijednost nabave iznosila je 3.500.000 kuna bez PDV-a. Na natječaj su se javile Elicom iz Zagreba te Elektro Čičak iz Sesveta. Elicom je obećao da će posao obaviti za 3.088.665 kuna s PDV-om, dok je Elektro Čičak taj posao procijenio na 3.739.227 kuna s PDV-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Elektro Čičak nije dostavio jamstvo za ozbiljnost ponude u obliku bankarske garancije ili novčanog pologa, gradska vlast nije imala težak izbor budući da je Elicom time ostao jedini ponuditelj. Oni će prema natječajnoj dokumentaciji dobiveni posao obavljati godinu dana – od 3. studenog ove godine pa do istog tog datuma iduće godine.

Inače, u veljači ove godine istekao je četverogodišnji ugovor kojim je upravo Elicom bio zadužen za ukrašavanja za blagdane od 2018. pa sve do 2022., vrijedan 23.939.079 kuna bez PDV-a. Tako nakon Elicoma ponovno dolazi Elicom – koji sada taj posao obavlja kontinuirano već osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo