Najsiromašniji đaci nagrađeni s 35.000 kuna!

Zahvaljujući izvrsnom školskom uspjehu, 12 siromašnih učenika iz Splita, kada navrše 18 godina, na računu čeka po 35.000 kuna.

4.7.2011.
8:50
VOYO logo

"Evo, moja šinjorina je baš jutros dobila svjedožbu punu petica i pohvalnicu za odličan uspjeh u osmom razredu. Planira upisati jezičnu gimnaziju. Šta da vam kažem, presretna sam i preponosna na ovo svoje dite", kaže Ana, samohrana majka četrnaestogodišnje djevojčice, koja je zahvaljujući školskom uspjehu, ali i zbog teških materijalnih uvjeta u kojima živi, ovih dana sklopila jedan vrijedan ugovor koji će joj olakšati financijske muke.

Naime, Anina je kći jedna od 12 djece iz redova najsiromašnijih splitskih obitelji, koju su stručne službe Centra za socijalnu skrb odabrale da bude dobitnica darovnice životnog osiguranja, odnosno 35.000 kuna, koje će joj sjesti na račun kad navrši 18 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema do učenja

"Nema ti do učenja, uvijek sam joj govorila. A sada će zahvaljujući sponzorima tim novcem moći osigurati i odlazak na fakultet, koji će joj biti potreban nakon gimnazije", kaže Ana za Slobodnu Dalmaciju.

Ideja se rodila prije nekoliko mjeseci u glavi Dorotee Luketin, voditeljice za ključne klijente splitske podružnice Kvarner Vienna Insurance Groupe. Ideju je izložila direktorima, koji su je spremno podržali, a potom se obratila Anti Bjaževiću, ravnatelju splitskog Centra za socijalnu skrb, i krenula u realizaciju. Luketin je među klijentima tvrtke pronašla dobre ljude, koji su bez problema pristali osigurati djecu. Pohvalno je što su se u projekt samoinicijativno uključile neke tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djecu su odabrali djelatnici Centra. Bjažević objašnjava da su selekciju radili tako da su birali najbolje učenike, jer siromašnih školaraca koji žive od pomoći Centra ima puno više. Primjera radi, besplatne udžbenike će dobiti čak 170 splitskih osnovaca.

Odazvale se tvrtke, odvjetnici, mesari...

Lučka uprava Split, Ing atest, hotel Biokovo i Studentski centar Split osigurala su po dvoje djece, a Splitska banka, odvjetnik Davor Radić, Mesnice Lovrić vlasnika Jakova Lovrića, te tvrtka Pasadur po jedno dijete, čija je obitelj stalni korisnik pomoći za uzdržavanje splitskog CZSS-a. Ove tvrtke obećale su za 12 splitskih školaraca u idućem razdoblju osigurati ukupno 60.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo