odgovorili na natpise / Navijači Budućnosti o incidentu na Trgu: 'Samo smo adekvatno odgovorili na ono što nas je dočekalo, mi smo za vas Europa!'

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Policija je u ponedjeljak objavila da su navijači tijekom policijskog postupanja odbacili predmete pogodne za napad te da su policajci nad njima zbog svladavanja otpora uporabili raspršivač s nadražujućom tvari

27.3.2018.
9:55
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

U nedjelju u popodnevnim satima policija je na Trgu bana Jelačića uhitila veću skupinu osoba nakon što je dobila dojave o narušavanju javnog reda i mira. 

Radi se o navijačima podgoričkog kluba Budućnost, čiji su ljubimci u nedjelju u Zagrebu protiv Cedevite igrali drugu utakmicu polufinala ABA lige. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači su navodno maltretirali prolaznike te uzvikivali pogrdne povike poput 'Ubij ustaše'.

Policija je u ponedjeljak objavila da su navijači tijekom policijskog postupanja odbacili predmete pogodne za napad te da su policajci nad njima zbog svladavanja otpora uporabili raspršivač s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i palicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Prekršajni je sud uz optužni prijedlog odvedeno 12 navijača koji su pružali otpor, dok je ostalima izdan prekršajni nalog, među kojima je i pet naloga za prekršaj Zakona o strancima.

VIŠE O TEMI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Uhićenja na Trgu bana Jelačića: policija privela 30-ak huligana koji su razbijali u središtu Zagrebu

Nakon tih vijesti, u ponedjeljak su se na svom službenom Facebook profilu oglasili i navijači kluba poznati pod imenom Varvari. Oni su upozorili kako je u navedenom slučaju riječ o običnoj medijskoj manipulaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ušli smo u grad u namjeri da zauzmemo mjesto u nekom od lokala i zbog toga smo prošetali do centra da bismo i tu prije utakmice bodrili naš tim. Naša pjesma posvećena isključivo slavi Podgorice i Budućnosti dočekana je povicima “Zakolji četnika, hapsi Srbe!”, na šta smo i mi odgovorili adekvatno”, stoji u priopćenju koje se nastavlja.

“Dušebrižnicima i čuvarima demokracije koji su potrčali da nas proglase izgrednicima, nacionalistima i bandom i koji su oduševljeno prihvatili laži plasirane iz Hrvatske poručujemo ono što smo i prije skoro 20 godina – huligani i divljaci, ali za vas – Europa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo