SAMO ZA SRETNIKE MUP / dijeli stanove za 300 kuna

MUP iznajmljuje cak 241 stan po cijeni od 300 kuna. Slicni stanovi u Zagrebu se iznajmljuju po najmanje 350 eura mjesecno, sto znaci da MUP na najmu mjesecno gubi preko 2.150 kuna.

7.5.2015.
23:11
VOYO logo

Ostavku nije htio sam dati, pa ju je predlozila Vlada. Antu Rajkovacu i zamjenicu Dubravku Dolenc vise ne zele na celu Agencije za zastitu podataka jer su naredbom o uklanjanju dijela podataka iz imovinskih kartica duznosnika stvorili dojam da je takvu zastitu trazila sama Vlada.

Odmah nakon rjesenja zbog kojeg je Povjerenstvo iz tehnickih razloga povuklo sve kartice s weba postavilo se pitanje je li Rajkovaca to napravio kako bi sakrio da kao umirovljeni policajac zivi u MUP-ovom stanu od 84 kvadrata kojeg placa 303 kune mjesecno - dok prosjecni gradanin takav stan u Zagrebu placa minimalno 500 eura, javlja N1 Televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inace, MUP raspolaze s ukupno 471 stanom. Od toga je 241 u najmu poput Rajkovcevog (sa slobodno dogovorenom najamninom). 94 stana su sa zasticenom najamninom, dok je tek 21 sluzbeni stan za privremeni smjestaj policajaca. 61 stan predmet je sudskih postupaka.

Povlastene kamate

Na tapeti je i zamjenica Dolenc koja je u svojoj kartici navela da je od HBOR-a dobila stambeni kredit dok je tamo radila kao pravna savjetnica. Porucuje da je na to imala pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUP, dakle, trenutno iznajmljuje cak 241 stan po cijeni od 300 kuna. Slicni stanovi u Zagrebu se iznajmljuju po najmanje 350 eura mjesecno, sto znaci da MUP na najmu mjesecno gubi preko 2.150 kuna. Godisnje MUP, dakle, na jednom stanu gubi preko 25.000 kuna. Pomnozimo li to s 241, koliko je stanova u najmu poput Rajkovcevog, ispada da MUP godisnje gubi cak 6.217.800 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo