UPADAJU VIDA I PRANJIĆ / Ovo je Bilićeva vizija za slom 'Furije'

Image
Foto: AP

Čini se da će hrvatski izbornik protiv Španjolske primijeniti model koji se pokazao uspješnim u drugom poluvremenu utakmice protiv Italije. Novo lice u Bilićevoj početnoj postavi trebao bi biti Domagoj Vida.

18.6.2012.
10:07
AP
VOYO logo

Nakon posljednjeg treninga, na kojem su u tradicionalnom meču 'mladi' tijesno pobijedili 'starije 2:1, hrvatski izbornik je definirao sustav, a vjerojatno i početnih 11 za utakmicu sa Španjolskom.

Čini se da se Slaven Bilić odlučio za model koji se pokazao uspješnim u drugom poluvremenu utakmice protiv Italije, pa će protiv svjetskih i europskih prvaka istrčati u sustavu 4-2-3-1, što znači da će jedino mjesto u napadu biti rezervirano za Marija Mandžukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebnu gustoću u sredini terena hrvatski će izbornik pokušati dobiti sa Srnom, Vukojevićem, Rakitićem, Modrićem i Pranjićem, koji se nametnuo svojom igrom protiv Talijana. To znači da će mjesto hrvatskog kapetana u zadnjem redu preuzeti Domagoj Vida.

Image
Foto: AP

Ako se obistine ove najave, iz početnog sastava koji je zaigrao na prethodne dvije utakmice ispast će Nikica Jelavić te Ivan Perišić, no Bilić još dvoji hoće li u ovako važnoj utakmici u vatru gurnuti mladog Vidu ili će ipak krenuti s napadačem Evertona. Dakle, jedina dvojba je Srna na desnom beku ili u veznoj liniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VJEROJATNI SASTAV HRVATSKE:

Pletikosa - Vida (Srna), Ćorluka, Schildenfeld, Strinić - Rakitić, Vukojević - Srna (Jelavić), Modrić, Pranjić - Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike