Policija se konzultirala s HDZ-om, Kosor je sve znala

30.5.2011.
19:11
VOYO logo

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec sastavio je izjavu uoči sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, te je dostavio svom odvjetniku Anti Nobilu da je koristi za pripreme te sjednice.

U izjavi stoji da je ministar Tomislav Karamarko znao da ravnatelj policije Oliver Grbić izvješćuje vrh HDZ-a o rezultatima istrage u slučaju Kamioni, o anonimnim kaznenim prijavama protiv hadezeovaca i da sugerira pisanje prijava protiv oporbenih političkih čelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polančec u izjavi tvrdi da je i sam ministar organizirao brifinge s HDZ-ovcima, ali i da je premijerka Jadranka Kosor na taj način također bila brifirana i upućena u sve što se događalo.

Večernji list prenosi i Polančecovu tvrdnju da mu je čak Kosor organizirala sastanak s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem o slučaju Podravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako postoji sumnja jesam li dobio na uvid ovu i neke druge anonimne prijave - spreman sam ih prema sjećanju rekonstruirati pa neka se usporede s originalom i tako se može vidjeti tko od nas ne govori istinu", piše između ostalog u Polančecovu pismu.

Vezani članci:

arti-201105250360006 arti-201105210193006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo