SURFANJE NA KRILIMA BUKE / Probijen bubnjić Žednog uha

Image

Deseto izdanje slavnog festivala otvoreno je nastupima legendarnih Butthole Surfersa i simpatičnih Sunset Rubdown.

28.4.2009.
8:02
VOYO logo

Deseto izdanje Žednog uha, festivala koji opravdano nosi titulu kultni na prostorima mnogo širim od Zagreba i Hrvatske, u ponedjeljak je u &TD-u
otvorila kombinacija lepršavog indie popa Sunset Rubdowna i zaglušujuće psihodelične buke bogova alternative Butthole Surfersa.

Sunset Rubdown, hobi Spencera Kruga iz od strane kritike obožavanih Wolf Parade predstavio se melodičnim pop ekstravaganzama koje podjednako podsjećaju na Flaming Lips, Briana Wilsona, Davida Bowieja i britpop 60-ih. Održali su vrlo solidan i zanimljiv koncert kojeg je, međutim, bilo skoro pa nemoguće predugo pratiti zbog nevjerojatne guževe u Polukružnoj dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Surfersi su u kreativnom smislu već odavno mrtav bend, no uživo još uvijek imaju svu onu snagu, kaos i ludilo koji su pratili njihove mitske nastupe osamdesetih. Oni svoje obožavatelje podjednako vole i mrze, odnosno u jednom će im trenutku priuštiti veličanstveni komad alter-rocka (oduševili su izvedbom "Moving To Florida"), a već u sljedećem im dobrano oštetiti sluh neizdrživo glasnim kolažem feedbacka i mikrofonije.

Psihotični performans noise surfera imao je i sasvim dovoljno obilježja klasičnog rock koncerta, prvenstveno u činjenici da je dotaknuo i sva bitna mjesta njihovog kataloga. Za kraj, kako i dolikuje bendu koji je jednom davno snimio pjesmu s povraćanjem umjesto pjevanja, pozdrav publici zamijenio je 20-minutni audio-terorizam i iživljavanje istinskom, nepatvorenom bukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo