STRANI MEDIJI PIŠU O KAZNAMA ZA RASKALAŠENE TURISTE NA HVARU: / 'U Hrvatskoj morate biti pristojni...'

Image

Ploče s upozorenjem za turiste koje su osvanule proteklog vikenda na samom ulazu u Grad Hvar, podigle su dosta prašine u javnosti.

12.7.2017.
14:23
VOYO logo

S obzirom na to da su britanski turisti stalni i vjerni gosti Hvara, ne čudi reakcija britanskog Daily Maila koji je prenio vijest o pločama koje definiraju "prihvatljivo" ponašanje u javnosti u Gradu Hvaru. Ploče s upozorenjima i jasno prikazanim iznosima koje će raskalašeni partijaneri morati platiti ako ne budu poštovali odredbe hvarske gradske uprave postavljene su prošlog vikenda. Hvarski gradonačelnik Rikardo Novak svojim je sugrađanima još u izbornoj kampanji obećao da će se pozabaviti imidžem Hvara kao europske "Sodome i Gomore" partijanja.

Novak je tada izjavio da što prije treba zaustaviti "turističko samoubojstvo" Hvara, aludirajući na imidiž tog otoka kao najpoželjnijeg party odredišta u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA HVARU OSVANULE TABLE UPOZORENJA: /

Kreće borba protiv raskalašenih turista - bit će kazni za one koji se ne znaju ponašati

Image
NA HVARU OSVANULE TABLE UPOZORENJA: /

Kreće borba protiv raskalašenih turista - bit će kazni za one koji se ne znaju ponašati

Da misli ozbiljno pokazao je vrlo brzo, s uvođenjem prilično visokih kazni koje će turisti platiti, ako ih se primjerice zatekne da jedu ili piju u javnosti te ako nisu primjereno odjeveni za prostor stare gradske jezgre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, oni koji planiraju putovanje na Hvar trebali bi pripaziti na svoje ponašanje jer je novoizabrani gradonačelnik Rikardo Novak neposlušne odlučio udariti po džepu, piše Daily Mail.

Hvarski gradonačelnik prošlog je mjeseca izjavio kako je stanje s raspuštenim turistima izmaknulo kontroli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povraćaju u gradu, uriniraju na svakom koraku, hodaju bez majica, puze okolo bez svijesti", rekao je tada Novak, prenosi Daily Mail, dodajući kako je gradonačelnik poručio da su mladi turisti itekako poželjni na Hvaru, ali pod uvjetom da se znaju ponašati.

Image

04.08.2015., Hvar - Zabava djevojake na Paklenim otocima na Palmizani gdje se odrzava The Yacht Week. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Daily Mail u članku ide još dalje pa spominje kako su Novaka na ovaj potez možda potaknuli i sami britanski mediji koji posljednjih godina učestalo izvještavaju o Hvaru kao pravoj party meki. Jedan od posebno upečatljivih naslova nedavno je bio onaj britanskog The Suna, a glasio je ovako: "Hvar: Više droge, više cuge, više seksa”, o čemu smo već pisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom se članku navodi kako policija na Hvaru “intervenira rijetko, tek ako je neka situacija baš ozbiljna jer ne žele uplašiti turiste, a gradu je važan samo novac”.

Prošlog je mjeseca gradonačelnik Novalje, Ante Dabo, također istupio u javnost s detaljima o navodnom pretjeranom ekscesnom ponašanju mladih turista od kojih se po neslavnom ponašanju izdvajaju upravo Britanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daily Mail piše i kako je turizam jedna od glavnih gospodarskih grana naše zemlje te kako je samo prošle godine Hrvatsku posjetilo 16 milijuna turista, višestruko nadmašivši broj stanovnika od 4,2 milijuna.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike