analiza / Tko će i kako dalje u osmini finala: hoće li to biti klasik s Francuzima ili Englezima ili pak susjedski obračun s Italijom?

Zadnjim utakmicama drugog kola Eura počele su prve kalkulacije tko bi mogao nakon Španjolske biti protivnik Vatrenih u osmini finala. Hoće li to biti klasik s Francuzima ili Englezima ili pak susjedski obračuna s Italijom?

19.6.2016.
19:14
VOYO logo

Trening u tišini i bez uobičajeno dobre atmosfere jer nakon propuštenog protiv Češke, Vatrene čeka težak ispit. Velik je ulog jer pobjeda, poraz ili neriješeno odlučuju protivnika u osmini finala. Kao da to nije dovoljan pritisak, izbornik Čačić mora smisliti kako protiv Španjolske bez Luke Modrića.

"Velika je šteta da neće moći početi, pazite ja sam rekao početi ovu utakmicu Modrić. Međutim ja sam siguran da on nije tako jako povrijeđen. Mi ako bi dobili tu utakmicu, što nije nemoguće, mi idemo na trećega iz te druge dve tri grupe prema tome šanse su nam ogromne da odemo dalje, čak i do polufinala", rekao je Otto Barić, bivši izbornik hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnja igra to i potvrđuje. 

Najbliže Hrvatskoj je to drugo mjesto koje u osmini finala donosi Italiju. Ako nas pak Španjolci ostave bez bodova, ovisno o Češkoj i Turskoj, Hrvatska može završiti i treća, a onda ide na Francuze ili pobjednika skupine B, a tome su najbliže Englezi. Ono što bi bilo najbolje, ali i najteže je pobijediti Španjolce i čekati najbolju treću momčad iz grupe B, E ili F.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Protivnici u osmini finala

Bio bi to još jedan dokaz kvalitete, koju je Italija već pokazala.

"Ovo je veliko zadovoljstvo za nas jer mislim da je svega nekolicina vjerovala da ćemo se nakon dvije utakmice kvalificirati za nokaut fazu. Tako da smo dosta emotivno proživjeli prolazak u osminu finala", kazao je Antonio Conte, izbornik nogometne reprezentacije Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moćnih Talijana pribojava se i bivši izbornik Otto Barić. U ovoj slagalici, tvrdi, oni su najteži protivnik. 

"Radi se o tome da je Italija jedna momčad koja vrlo vrlo teško gubi, ima zapravo najbolju obranu, najbolja ova četiri igrača od zada, a sad su opet ipak pronašli dva igrača u napadu koji lakše daju golove", tvrdi Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni će pak sigurno htjeti pobjedu koja osim lakšeg protivnika vraća i pozitivnu atmosferu pred utakmice u kojima kalkulacija nema.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo