TOLERIRAO JE USTAŠKE PJESME I POVIKE 'ZA DOM SPREMNI': / Šef kninske policije pod istragom USKOK-a

Image
Foto: screenshot

Šef kninske policije Miljenko Lelas, koji je tolerirao povike 'Za dom spremni' na obilježavanju 20. godišnjice Oluje, na vlastiti zahtjev je otišao u mirovinu i od 23.

27.8.2016.
19:17
screenshot
VOYO logo

Lelasovo umirovljenje uslijedilo je nakon što je kazneno prijavljen DORH-u. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova je Lelasa prijavilo nakon provedenog nadzora, čemu je prethodila pasivnost tamošnje policije tijekom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

USKOK istražuje ima li kaznene odgovornosti i povrede službene dužnosti Miljenka Lelasa, sada već bivšeg načelnika Policijske postaje Knin, kojem je ministar unutarnjih poslova u ponedjeljak potpisao umirovljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina od desetak muškaraca, odjevenih u crne majice, sa zastavom IX. bojne Hrvatskih obrambenih snaga, poznatije i pod nazivom bojna ‘Rafael vitez Boban’ hodali su središtem Knina pjevajući ustašku budnicu ‘Evo zore, evo dana’ te pozdravljajući zloglasnim ustaškim pozdravom ‘Za dom spremni’.

Image
SRAMOTA U KNINU: /

Pripadnici IX. bojne pjevali 'Juru i Bobana' i urlali 'Za dom spremni!'

Image
SRAMOTA U KNINU: /

Pripadnici IX. bojne pjevali 'Juru i Bobana' i urlali 'Za dom spremni!'

Policajci nisu reagirali

Dok su tako raspjevani prolazili gradom, mnogi su im prolaznici otpozdravljali ili im davali podršku uzdignutim palčevima. Prošli su i pored policajaca koji im, doduše, nisu pljeskali niti ‘lajkali’ njihov nastup, no nisu niti reagirali na njihovu pjesmu i pozdrav koji veličaju ustaštvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog njihovog ponašanja oglasila se i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović. “Predsjednica najoštrije osuđuje ovakve incidente i posebno naglašava da proslava Oluje nije ni vrijeme ni mjesto za tako nešto”, rekao je glasnogovornik Predsjednice Luka Đurić za portal Index.hr koji je objavio i snimku sramotnog incidenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutarnjim nadzorom navodno je otkriveno i da prošlogodišnja prekršajna prijava Marku Perkoviću Thomsponu iz kninske policije nije poslana prekršajnom sudu.

Sramotni povici tijekom koncerta

Naime, na prošlogodišnjem koncertu Thompsona koji se održao na kninskom nogometnom stadionu NK Dinara okupilo se nekoliko desetaka tisuća ljudi, a sam početak koncerta popraćen je zapaljenim bakljama i uzvicima "Za dom spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SRAMOTA U KNINU: /

Na Thompsonovom koncertu masa skandirala "Ubij Srbina"

Tijekom govora Đure Glogoškog, koji je tada Vladi zaprijetio da će “mijenjati zakone ili ćemo mijenjati nju”, vođa šatoraša bio je prekidan povicima mase “Ubij Srbina” i “U boj, u boj…”

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike