POREMEĆAJ SVE BLIŽE / Stiže promjena vremena: Najavljeni pljuskovi s grmljavinom. Evo gdje će prvo udarati

U ostatku radnog tjedna na kopnu postupno sve promjenjivije i nestabilnije, a temperatura se neće značajnije mijenjati. A na Jadranu slično - mjestimice kiša i pljuskovi, od srijede nerijetko i praćeni grmljavinom, na sjevernom dijelu moguće izraženiji

13.5.2024.
6:47
VOYO logo

U novom tjednu tlaka zraka postupno u padu kako se približava poremećaj sa sjeverozapada kontinenta. No, prije toga će nam po rubu anticiklone stići manja količina vlage.
Ujutro i prijepodne postupno sve više oblaka, najprije na sjevernom Jadranu i u gorju gdje lokalno, gdje u Gorskom kotaru prema sredini dana već može pasti vrlo malo kiše. Drugdje djelomice, na krajnjem istoku i jugu i pretežno sunčano. Vjetar uglavnom slab jugoistočni i istočni.

Na Kvarneru i uz zapadnu obalu Istre slaba do tek ponegdje umjerena bura i tramontana, a prema otvorenom moru jugo. Ujutro na kopnu oko 10 stupnjeva, duž obale i na otocima 15, 16 °C.
Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj oblačnije, a osobito prema večeri mjestimična kiša, lokalno i pljuskovi te može i zagrmjeti. Vjetar slab do tek ponegdje umjeren jugoistočni i istočni, a temperatura oko 22 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano, nešto više oblaka prema zapadu, osobito navečer, no ostaje uglavnom suho. Uz uglavnom slab istočnjak i dalje toplo, 22, 23, ponegdje i 24 °C.

U Dalmaciji djelomice sunčano, uglavnom u zaobalju uz lokalno jači razvoj oblaka su izgledni pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će slab do samo sredinom dana umjeren vjetar s mora, a temperatura slična današnjoj - 24,25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano promjenjiva naoblaka, dok će u gorju biti većinom oblačno. Mjestimice će pasti malo kiše, a u gorju pljuskovi, moguće i praćeni grmljavinom. Uz uglavnom slab vjetar između 21 i 24 °C.

PROGNOZA ZA KOPNO

U ostatku radnog tjedna na kopnu postupno sve promjenjivije i nestabilnije, a temperatura se neće značajnije mijenjati. Mjestimična kiša i pljuskovi, lokalno i izraženiji te praćeni grmljavinom sve češći od srijede, a zapuhat će i uglavnom umjeren jugoistočnjak. Stabilnije početkom vikenda, a uz jugozapadnjak i malo toplije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROGNOZA ZA MORE

A na Jadranu slično - mjestimice kiša i pljuskovi, od srijede nerijetko i praćeni grmljavinom, na sjevernom dijelu moguće izraženiji. Vjetrovito - zapuhat će umjereno, od sredine tjedna i jako jugo, ponegdje moguće s olujnim udarima, a temperatura 22,23 °C. Mirnije, malo toplije, ali i dalje ne posve stabilno u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo