STIGLA PRAVA ZIMA / Kakvo nas vrijeme čeka? Za jedan dio zemlje upaljen meteoalarm, zbog jakog vjetra ograničenja u prometu

Image
Foto: Goran Kovacic/Pixsell

Za područje Kvarnera i Istre upaljen je narančasti meteoalarm, dok je za područje Velebitskog kanala upaljen crveni

27.1.2023.
7:29
Goran Kovacic/Pixsell
VOYO logo

U Hrvatskoj će u petak prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz povremeno slab snijeg, češći u gorskim predjelima, a ujutro bi ga ponegdje moglo biti i podno Velebita, upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno, na sjeveru uz česta sunčana razdoblja, u Dalmaciji moguće i malo kiše, glavninom na otocima i prema otvorenom moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar u unutrašnjosti bit će slab, ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare ponegdje i olujna, podno Velebita olujna s orkanskim udarima. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 0 do 3 stupnja Celzija. Na Jadranu dnevna temperatura od oko 6 na sjeveru do 12 'celzijevaca' na jugu.

Za područje Kvarnera i Istre upaljen je narančasti meteoalarm, dok je za područje Velebitskog kanala upaljen crveni meteoalarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ograničenja u prometu

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te Paški most, upozoravaju u petak iz HAK-a.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće te na lokalnoj cesti između Kraljevice i Križišća promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Krčkom mostu i autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za I. skupinu vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo