UHIĆENI BIVŠI ŠEF UPRAVE: / Vlasnik je vile u elitnom dijelu Pule, a priča se da je imao duplo veću plaću od Plenkovića

Image

Uhićeni bivši šef Uljanika Gianni Rossanda posjeduje vilu u elitnom dijelu Pule i navodno je imao duplo veću plaću od premijera Plenkovića

26.3.2019.
14:39
VOYO logo

Među 12 uhićenih čelnika "Uljanik grupe" u današnjoj akciji riječkog PNUSKOK-a i Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci nalazi se i bivši predsjednik uprave Uljanika Gianni Rossanda za kojeg se tvrdilo da ima duplo veću plaću od premijera Andreja Plenkovića i koji posjeduje vilu u elitnom dijelu Pule, piše 24sata.

Ne zna se koliko točno ima bivši predsjednik uprave Rossanda, a koliko ostali menadžeri Uljanikovih tvrtki te kako imaju ugovorene bonuse, riječ je o poslovnoj tajni, no Rossanda je opovrgnuo da mu je osnovna plaća 40.000 neto, kao i da s bonusima naraste na 50.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

26.03.2019., Pula - Privodjenje bivseg predsjednika Uprave Uljanika Giannia Rossande. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prosječna plaća menadžera

Iz poslovnih izvješća za 2017. pokazuje se da su za plaće menadžera i naknade članovima nadzornog odbora ukupno potrošeno 20,443 milijuna kuna, u što ne ulaze eventualni bonusi. To je pola milijuna kuna više nego 2016. godine. Prošle godine su u odnosu na 2016. također povećali ukupni broj upravljačko-nadzornoga kadra.

Prema tome, svaki čelnik Uljanika prosječno košta 32.761 kunu, a ako se uzme u obzir da u prosjeku imaju jedno dijete i da su prijavljeni u Puli, dolazi se do neto plaće od 20.231 kunu mjesečno. Kako piše 24sata, prosječni iznos plaće menadžera u Uljaniku samo je 1000 kuna manji od premijerova i veći od svih ministara u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vila u elitnom dijelu Pule

Image
Foto: Dusko Marusic / PIXSELL

Bivši predsjednik uprave Uljanika Rossanda, koji posjeduje dva stana, prošle je godine najavio da gradi malu kuću, no na kraju se pokazalo da je sagradio vilu u elitnom dijelu Pule, Pješčanoj uvali gdje je vrijednost nekretnina i zemljišta poprilično visoka. "Mnogi su uljanikovci poštenim radom u brodogradilištu sagradili kuće i u prošlosti i to će mnogi uraditi i u budućnosti. Ja sam samo jedan od njih", tvrdio je tada.

S obzirom da Uljanikovci nemaju obvezu prijavljivati svoju imovinu i dati je na kontrolu, Rossanda može tvrditi da je vilu uz more s četiri sobe, bazenom i pet kupaonica u Pješčanoj uvali sagradio kreditom od 2,2 milijuna kuna od Privredne banke i plaćom. Rossanda tvrdi da je zemljište vile uz more koja gleda u hotel Histriju u vlasništvu njegove obitelji i da je podigao kredit za gradnju. U pitanju je moderna, luksuzno opremljena zgrada od 205 kvadrata i s dva kata. Ima četiri sobe i pet kupaonica te privatni bazen od 40 kvadrata. 2018. je dovršena izgradnja vile koju na vrhuncu sezone iznajmljuje za pet tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

26.03.2019., Pula - Privodjenje bivseg predsjednika Uprave Uljanika Giannia Rossande. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo