ZIMSKI PRODOR / Upaljen alarm, prijete oluje, a bit će i snijega. Meteorologinja otkrila koji dijelovi su prvi na udaru

Sutra u podne zahvatit će nas ciklona s pripadajućim frontama dok će u prvom dijelu dana još biti dosta mirno i toplo, pretežno sunčano te dosta vjetrovito zbog jake južine i jugozapadnjaka

Ana Bago Tomac

Ana Bago Tomac

16.4.2024.
7:00
VOYO logo

Nakon što su jučer oboreni temperaturni rekordi u nekoliko gradova u unutrašnjosti gdje je izmjereno 31, odnosno 32 Celzijeva stupnja, pred nama je jedan pravi zimski prodor nakon kojeg će se hladan zrak nad našim područjem zadržavati još neko vrijeme! Sutra u podne zahvatit će nas ciklona s pripadajućim frontama dok će u prvom dijelu dana još biti dosta mirno i toplo, pretežno sunčano te dosta vjetrovito zbog jake južine i jugozapadnjaka.

Od sredine dana oblaka će biti sve više, a kiša i pljuskovi najprije će početi na sjeveru zemlje te uz granicu sa Slovenijom. Nagli prodor hladnog zraka uzrokovat će i grmljavinske oluje, a kasnije poslijepodne i navečer osjetno zahladnjenje pa uz kišu može padati i susnježica, u okolnom gorju snijeg!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UPALJEN METEOALARM /

Stiže velika promjena: Pljuskovi s grmljavinom, zimske temperature i snijeg! Oglasio se DHMZ

Image
UPALJEN METEOALARM /

Stiže velika promjena: Pljuskovi s grmljavinom, zimske temperature i snijeg! Oglasio se DHMZ

Istok zemlje ova promjena zahvatit će kasnije poslijepodne, a od sredine dana mogući su povremeni pljuskovi. Najviša temperatura i sutra visoka, na krajnjem istoku opet i do 27. Južni Jadran poslijepodne će još biti pretežno sunčan, ali uz mogućnost povremenih grmljavinskih pljuskova. Jača kiša i mogućnost za jače nevrijeme i ovdje krajem dana. Na južnom dijelu sutra još jako jugo, ali na sjevernom okretanje na jaku buru s olujnim udarima.

Kiša i mogućnost za nevrijeme na Kvarneru već od sredine dana, a u gorju navečer pad temperature pa će kiša prijeći u snijeg, očekuje se i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača! Nakon ovog preokreta s ljeta na zimu, čeka nas nekoliko osjetno hladnijih dana - hladnijih u odnosu na ove temperature koje smo imali, ali treba imati na umu da je ovih 15ak puno bliže prosjeku za prvu polovicu travnja. Na Jadranu također osjetno hladnije i vjetrovito uz umjerenu i jaku buru - osobito sutra i u petak! Sljedećih dana bit će i povremenih pljuskova, u petak moguće i grmljavine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: I zimska služba u pripravnosti: 'Mi smo navikli to posljednjih godina to u 4,5 mjesecu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo