Zavidne 'ušteđevine' / Uskok blokirao imovine: osumnjičenici u 'aferi stečajni upravitelji' pribavili su više od 27 milijuna kuna

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Porezni Uskok istražio je imovine osumnjičenika pa je tako otkriveno kako u Hrkaćevu slučaju postoji neobjašnjivi višak od 1,45 milijuna kuna u odnosu na njegova prijavljena primanja

20.11.2017.
8:56
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Sutkinja zagrebačkoga Trgovačkoga suda, Vesna Malenica, stečajni upravitelj Pero Hrkać, poduzetnik Milan Lučić te ostali osumnjičenici uhićeni u najnovijoj Uskokovoj akciji inkriminiranim malverzacijama u stečajnom postupcima u kojima su sudjelovali pribavili su si ukupno 27,5 milijuna kuna nepripadajuće imovinske koristi, piše Jutarnji.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok je od nadležnih sudova zatražio blokadu imovine osumnjičenika paralelno s uhićenjima, a istražni suci diljem zemlje donijeli su rješenja kojima je Malenici i Hrkaću blokirana imovina vrijedna oko 10 milijuna kuna, a mjere blokade se još provode. 

Porezni Uskok istražio je imovine osumnjičenika pa je tako otkriveno kako u Hrkaćevu slučaju postoji neobjašnjivi višak od 1,45 milijuna kuna u odnosu na njegova prijavljena primanja u razdoblju od 2005. do 2016. godine. Jednako tako posjeduje nekoliko vrijednih nekretnina, a na računima u bankama ima zavidnu ušteđevinu. Kako Jutarnji neslužbeno doznaje, Uskok je Hrkaću pronašao i blokirao dva stana, a ujedno je vlasnik i vrijednoga poslovnog prostora i još jednog stana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na bankovnim računima imao je 60.000 eura i nešto više od 100.000 kuna. 

Za sutkinju Vesnu Malenicu za isto razdoblje utvrđen je još veći nesrazmjer između primitaka i izdataka te iznosi 2,33 milijuna kuna. U njezinu slučaju specifično je i to što je kao sutkinja dužna svu svoju imovinu prijaviti u imovinskoj kartici, a Porezni Uskok je, među ostalim, pribavio i njezinu karticu te je kroz analizu zaključio kako su određena objašnjenja oko imovine sutkinje krivotvorena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo