KAPUTE U ORMAR / Uživajte u suboti: Čeka nas suho, toplo, vedro s temperaturom oko 20°C

U Dalmaciji najviše sunca i vedrine, samo u zaleđu lokalni razvoj oblaka, ali mala šansa za koju kap kiše.

27.4.2024.
7:33
VOYO logo

Završilo je ovo desetodnevno hladnije razdoblje od prosjeka, ali kao i veći dio travnja, mjesec završavamo prilično toplo i većinom suho. Kad se sve zbroji i oduzme, izvjesno je da će ovaj travanj biti zapisan kao jedan od najtoplijih u povijesti mjerenja, većinom u 3 najtoplija. No, početak svibnja bit će malo umjereniji, Prvi maj izgledno i nešto nestabilniji.

Do kraja mjeseca zato slijede stabilniji dani u polju anticiklone. Iznadprosječno toplo uz pritjecanje sve toplijeg zraka ispred poremećaja koji će se zadržati sjevernije i zapadnije od Alpa. U tom južnom strujanju još samo sutra nešto malo vlage u našim zapadnijim krajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUBOTA

Ujutro na sjevernom Jadranu opet oblačnije, na širem riječkom području s malo kiše ili kojim pljuskom, a puhat će slabo do umjereno, prolazno i pojačano jugo. No, drugdje ujutro većinom vedro, tek rijetko po kotlinama i uz obale rijeka moguća kratkotrajna magla. Pritom, manje hladno, bit će od 2 do 7 °C na kopnu, bez mraza u nizinama. Duž obale između 10 i 13 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj razvoj oblaka, ali zadržat će se barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Tek mjestimice postoji mala šansa za kakav kraći pljusak, uglavnom oko Banovine. No, uz slab do umjeren jugozapadni vjetar još toplije, posvuda oko 19-20 °C.

Na istoku ostaje pretežno sunčano, tek tu i tamo oko slavonskog gorja prolazno koji oblak. Vjetar većinom slab, ugodno toplo, oko 21 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji najviše sunca i vedrine, samo u zaleđu lokalni razvoj oblaka, ali mala šansa za koju kap kiše. Jugo postupno slabi, puhat će većinom slab vjetar s mora pa i ovdje ugodno toplo. Između 19 i 22 °C.

Na sjevernom Jadranu djelomično razvedravanje, ali još iz nekog zaostalog oblaka u riječkom zaleđu, unutrašnjosti Istre ili u gorju može pati koja kap kiše. Jugo slabi, a temperatura malo viša, osobito u gorju. Bit će to od 15 do 20 °C, malo niže u Gorskom kotaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Za vikend na kopnu vrijeme će svakako ići na ruku svima koji planiraju dane provesti na otvorenom. Štoviše od nedjelje uz obilje sunca, temperatura preko 25 °C, primjerenije ranome ljetu nego sredini proljeća. Nešto promjenjivije čini se sredinom idućeg tjedna, baš potkraj praznika rada, ali nema većeg zahladnjenja na vidiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu sunčano, vedro i sve toplije, malo manje izraženo nego na kopnu, ali i tu iznadprosječno toplo. Povremeno će puhati jugo, malo izraženije na sam Prvi maj kada raste i vjerojatnost za popodnevne pljuskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo