OSTAT ĆE VAM U SJEĆANJU / Vodimo vas iza scene: ovako izgleda kad Iskon snima reklamu

Na hrvatskim se televizijama godišnje prikaže čak 10.000 različitih reklama. Od tog broja tek neznatni dio njih probije se kroz tzv. medijsko zagušenje. Drugim riječima, tek par njih ostane u vašem sjećanju

30.9.2015.
17:07
VOYO logo

Na hrvatskim se televizijama godišnje prikaže čak 10.000 različitih reklama. Od tog broja tek neznatni dio njih probije se kroz tzv. medijsko zagušenje. Drugim riječima, tek par njih ostane u vašem sjećanju. Ovu tvrdnju možete vrlo lako provjeriti jednostavnim testom - koje su vam reklame ostale u sjećanju zadnjih par mjeseci? 10? 2? Čini se da je prevaga ipak na ovom drugom broju.

I ne samo da se tu radi o totalnom zagušenju tržišta, velikom broja poruka i reklama, ima nešto i u činjenici kako osmišljavanje i snimanje reklame nije najlakši posao na svijetu. Prije samog snimanja, valja odraditi kreativni dio kampanje: kako reći to što želimo reći, na koji način da zadržimo gledatelja, kako biti istovremeno informativan i zabavan... Pitanje je to na koje je 10.000 različitih reklama pokušalo dati odgovor. Kao što smo rekli, malo njih je uspjelo. Dakle, zadatak nije lak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Upravo smo zato dobili jak poriv da zavirimo iza scene. I tako smo se jedne ne pretjerano tople rujanske noći uputili prema Domu Željezničar kako bismo dobili dojam. Na repertoaru je bio Iskon - poznat uvijek odličnim kreativnim konceptima. Scena koja nas je tamo dočekala, u najmanju je ruku: zabavna. Dobro raspoloženi glumci, energični redatelj, Iskonova ekipa koja je pomno pratila svaku scenu. Nezaobilazno ponavljanje scena, iznova i iznova, trajalo je sve do 5 ujutro. Da, do 5 ujutro.

Pogledajte kako su Iskonovi junaci izgledali snimajući reklamu za novu Iskonovu ponudu koja uključuje pola godine potpuno besplatne Iskon.TV usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo