krenulo je! / Zagrebački aerodrom okupirale kockice! Grdović nosi gitaru, u Katar leti i Niko Kranjčar

Image

Raspoloženja ne fali, pala je i pjesma, Argentinu ne podcjenjuju ali najavljuju: 'Vatreni će pobijediti, zaustavit ćemo mi Messija'.

13.12.2022.
7:36
VOYO logo

Zagrebački aerodrom je bio jutros pod opsadom navijača - kockice, zastave i šalovi spremni su za let za utakmicu Hrvatske-Argentine, igra može početi! Tri čarter leta otišla su za Katar.

Među navijačima koji su uspjeli uloviti let za Katar kako bi na stadionu pružili podršku Vatrenima, veselja ne fali, pala je i pjesma, a da pjesme neće faliti ni u Katru, sigurno će se potruditi i Mladen Grdović koji je također među kockastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Za Jutarnji list je rekao da je ponio gitaru jer je ona vječna, a smatra da Argentina igra slično kao i Vatreni, da ćemo ih sigurno dobiti, ali da ne treba nikog ponižavati. "Zaustavit ćemo mi Messija", rekao je.

Među navijačima je i višestruki europski prvak automobilističkih utrka, 59-godišnji Dubrovčanin Niko Pulić, koji je rekao da je sve što je do sad prognozirao bilo točno pa i sad kaže: "Idemo s Marokom u finale!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na let se spremaju i umirovljeni reprezentativci Niko Kranjčar i Joe Šimunić.

Što se tiče susjedstva Hrvatske, odnosno regije kojoj je Zlatko Dalić zahvalio na navijanju nakon pobjede nad Brazilom, portal Klix.ba objavio je anketu prema kojoj čitatelji tog popularnog bosanskohercegovačkog medija u polufinalu SP-a 2022. najviše navijaju u četvrtfinalu za Hrvatsku, 42 posto njih. Slijedi Maroko sa 40 posto i daleko iza Argentina sa 12 odnosno Francuska sa 7 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakve su šanse Hrvatske odnosno Argentine u večerašnjoj utakmici? Kladionice i dalje, kao što je slučaj od samog početka mundijala, daleko više cijene mogućnosti Argentine nego Hrvatske. Na stranu Argentine ide i tradicija. Ta nogometna reprezentacija od 1930. godine sudjelovala je u četiri polufinala - 1930., 1986., 1990. i 2014. I sva četiri puta je pobijedila.

Image
Dvije desetke /

Messi-Modrić, sudar titana: O jednom napisane 2, o drugom 29 knjiga

Image
Dvije desetke /

Messi-Modrić, sudar titana: O jednom napisane 2, o drugom 29 knjiga

Nogometni analitičari iz Europe, međutim, smatraju da je između Luke Modrića i Lionela Messija u ovoj utakmici puno veći pritisak na argentinskoj zvijezdi, iz niza razloga, te bi po toj logici puno toga moglo ovisiti o tome koliko će se taj čovjek tom pritisku uspjeti othrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski Guardian primjećuje i to da, osim što je kod obojice riječ o svjetskim nogometnim veličinama, Modrić je taj koji je ove godine već osvojio Ligu prvaka sa svojim Realom (svoju petu po redu), kao i španjolsku La Ligu, španjolski Superkup, UEFA-in Superkup, plus još neka osobna priznanja.

Guardian stoga konstatira da je ovo godina u kojoj će Modrić prevazići čak i "svoju svjetsku klasu" i izdići se u neke "vječne visine", negdje iznad svega. Ističe i to da Modrića i njegovo društvo niti najmanje nije briga što o njima kažu kladionice i prognoze, kao i to da se priča ovog polufinala zapravo ne svodi na to "kako će vatreni zaustaviti argentinskog LM10", nego kako će Argentinci zaustaviti njegovog hrvatskog suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo