sve do 16 sati / Zagrepčane iznenadio gromoglasan udarac, ali nije bio potres. MORH najavio probijanje zvučnog zida

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

MORH je još ranije najavio kako će u ponedjeljak i utorak provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida. No, mnogi Zagrepčani to nisu znali, pa su ih detonacija i trešnja uplašile...

31.1.2023.
11:20
Hrvoje Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Od Novog Zagreba pa sve do centra čuli su Zagrepčani gromoglasan udarac pa su već na društvenim mrežama tražili mogući uzrok istoga. Ipak, nije bila riječ o potresu.

Naime, bila je riječ o najavljenom probijanju zvučnog zida koje je moguće sve do 16 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MORH je u svom priopćenju naveo da se tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje kratkotrajna pojačana buka te su zamolili građane za razumijevanje.

"U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u ponedjeljak 30. siječnja 2023. godine, u periodu od 13 do 18 sati te u utorak 31. siječnja 2023. godine, od 10 do 16 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planiran je, istaknuli su, i probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo