žestoka svađa / Nožem napala partnericu pa sve priznala policiji: 'Zbog ljubomore smo i ranije imale sukoba'

Image
Foto: Thinkstock.com

Krvavi obračun dogodio se u zadarskoj Varoši, gdje je međusobna ljubomora dvije djevojke u vezi rezultirala verbalnim, a kasnije i fizičkim obračunom hladnim oružjem

9.2.2018.
21:51
Thinkstock.com
VOYO logo

Općinski zadarski sud osudio je na uvjetnu jednogodišnju zavorsku kaznu Zadranku koja je u podstanarskom stanu u zadarskoj Varoši napala svoju ljubavnicu, piše Slobodna Dalmacija. 

Sutkinja Danijela Zubčić Poljak proglasila je 31-godišnjakinju krivom zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda bliskoj osobi u neizravnoj namjeri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krvavi obračun se odigrao u zadarskoj Varoši 9. srpnja 2014. godine oko 2:30. Na mjesto incidenta prva je stigla policija, a nedugo nakon nje došla je i Hitna pomoć. Ondje je zatekla teško ozlijeđenu djevojku s višestrukim ogrebotinama trupa i obje podlaktice, ogrebotinama  desne strane lica i lijeve strane glave, kao i posjekotinama prsnog koša i ogrebotine bedra, te posjekotinom prsta s djelomično rasječenom tetivom. Uz ozlijeđenu djevojku, stajala je i rastrojena 31-godišnjakinja koja ju je, kako je utvrđeno, napala dok je ova ležala gola u krevetu.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Zadru (ODO), 31-godišnjakinja je partnericu s kojom je bila u ljubavnoj vezi i živjela u istom kućanstvu od rujna 2014. godine, najprije napala verbalno, a onda i fizički zbog ljubomore i problema vezanih uz nabavku droge 'speed'. Najprije ju je udarala rukama po tijelu, a zatim je, pristajući da je teško povrijedi, uzela dva kuhinjska noža kojima je mahala, te joj zadala ogrebotine i porezotine po glavi i tijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žrtva se branila odgurujući 31-godišnjakinju rukama, koja je u jednom trenutku pala s njom na pod, nakon čega je ponovno uzela jedan nož, te s njim zamahnula. Na sudu je priznala da su se te večeri ona i djevojka počele svađati jer su i jedna i druga bile ljubomorne, te da je njezinu ljutnju dodatno pojačala činjenica da je djevojci dala novce ali joj ona tu večer ipak nije donijela 'speed' što je rekla da će učiniti.

"Dok je ležala na krevetu udarala sam je nožem i tako je nastalo puno ozljeda. Ona nije bila obučena pa sam je po golom tijelu porezala u više navrata. Kada sam ostavila noževe na krevetu i prestala, ona je mene napala, nakon čega sam ponovno uzela noževe sve dok nisam vidjela da je krv prsnula po zidu i po stanu - ispričala je na sudu, dodajući kako je prestala s napadom tek kad je vidjela da je njezinoj djevojci rasječen prst, pa je uzela ručnik da joj pomogne da ga zamota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da je bila pijana jer je taj dan pila pivo od četiri sata poslijepodne, a u krvi joj je u policiji izmjereno 0,83 promila alkohola. Njezina djevojka je posvjedočila kako su zbog ljubomore imale sukoba i ranije, ali da svađa nikada prije nije kulminirala napadom oružjem.

Sutkinja Zubčić Poljak je prilikom izricanja kazne uzela u obzir olakotnu činjenicu kako je 31-godišnjakinja prilikom počinjenja kaznenog djela bila smanjeno ubrojiva, da je priznala kazneno djelo te iskazala žaljenje. S druge strane, otežavajuća je okolnost ta što je djevojka bila prethodno osuđivana, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo